Cornelissen groep opent laadplein elektrische trucks in Tilburg

Het nieuwe laadplein in Tilburg is uitgerust met acht ABB DC-laders die elk een capaciteit van 175 kW hebben. Deze laders kunnen dynamisch opschalen naar 350 kW op vier laders, wat een snelle en efficiënte laadmogelijkheid biedt.
Gebruikers van het laadplein kunnen gemakkelijk betalen met hun laadpas, wat geldt voor zowel de eigen voertuigen van de Cornelissen Groep als die van de partners.

Nieuwe e-trucks

Het laadplein werd officieel geopend door wethouder Grashoff, in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de transport- en energie-industrie, klanten, overheden en de pers. Hun aanwezigheid benadrukt de brede steun voor de transitie naar duurzaam transport. Tegelijk met de opening van het laadplein werden er nieuwe elektrische trucks in gebruik genomen, waaronder de eerste e-truck van Volvo uit een serie en een tweetal e-trucks van DAF die voor een veldtest worden ingezet.

Verantwoordelijkheid

Van der Drift benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “We nemen onze verantwoordelijkheid in de energietransitie serieus en streven naar een 50% CO2-reductie tegen 2028 door te investeren in een duurzaam wagenpark en zero-emissie oplossingen.” Cornelissen Group kondigde onlangs aan begin 2026 een nieuw distributiecentrum te gaan betrekken in Beuningen. Het warehouse wordt tevens het hoofdkantoor van het bedrijf.

Lees ook: Cornelissen Groep zoekt powervrouwen op de Huishoudbeurs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie