Sennder neemt Europese activiteiten C.H. Robinson over

Het Duitse expeditiebedrijf Sennder kondigde vandaag aan de European Surface Transportation (EST) van logistieke gigant C.H. Robinson over te nemen. Voor C.H Robinson past de verkoop naar eigen zeggen in haar stragegie om in te zetten op de meest winstgevende activiteiten. Voor Sennder betekent de overname van EST dat de omzet van de transportdivisie gaat uitkomen op 1,4 miljard euro. Een verdubbeling van de huidige omzet van 700 miljoen euro.

C.H. Robinson wordt geschat als de op één na grootste logistieke dienstverlener ter wereld na Amazon, en de marktkapitalisatie bedraagt ​​momenteel meer dan 10 miljard dollar. Het gecombineerde bedrijf gaat 1.700 werknemers tellen in 20 markten, waarmee Sennder tot de top vijf bedrijven behoort die actief zijn in de zogenaamde “full truck load”-diensten in Europa.

Goedkeuring

De deal zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 worden afgerond, na goedkeuring door de toezichthouder.  “Met onze nieuwe omvang ontstaan ​​er compleet andere kansen, die we de komende maanden zullen onderzoeken. We willen blijven investeren, we willen blijven groeien, we hebben grote plannen”, aldus David Nothacker, CEO en medeoprichter van Sennder,

Handel versnellen

“Deze overname zal cruciaal zijn voor de voortgang van Sennder’s routekaart. Met zijn visie om de wereldwijde handel te versnellen om producten en goederen te leveren die de wereldeconomie aandrijven, sluit C.H. Robinson zich sterk aan bij de missie en waarden van sennder om een ​​efficiënt en duurzaam wegtransportnetwerk in Europa te creëren”, zei Nothacker in een verklaring. “We zijn diep onder de indruk van het European Surface Transportation-team van C.H. Robinson en met onze gecombineerde business en verbeterde talentenpool kunnen we substantiële groei en operationele schaal leveren, onze Europese expansie versnellen en de netwerkdichtheid en digitale mogelijkheden vergroten ten behoeve van vervoerders, verladers en de bredere industrie. We zijn verheugd om het EST-team te verwelkomen en het volgende hoofdstuk van Sennders reis te beginnen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Annelies van Stijn