Productiecapaciteit vergroten

Schmitz Cargobull bouwt nieuwe productiehal voor vijftig miljoen euro

Schmitz Cargobull investeert ruim vijftig miljoen euro in locatie Vreden
Foto: Schmitz Cargobull

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull investeert ruim vijftig miljoen euro in een extra productiehal bij haar vestiging in Vreden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit met als doel om de productiecapaciteit voor koelopleggers en bakopleggers uit te breiden.

De investeringen worden gedaan in de bouw van een nieuwe productiehal (4.500 vierkante meter), waarin de assemblage van voertuigen volledig zal worden geherstructureerd. Met de installatie van technologie zal de productiecapaciteit aanzienlijk omhoog gaan.

Volgens de huidige plannen zal daardoor het aantal geproduceerde koelvoertuigen per shift worden verhoogd tot 40, terwijl het toegenomen gebruik van automatisering en digitalisering de cyclustijd per trailer zal terugbrengen van 15 naar 10 minuten. Dit zal de de efficiëntie en productiviteit daar een boost geven.

Optimaliseringsslagen

Belangrijk onderdeel van dit project is het gebruik van digitale tools om de werkprocessen te optimaliseren. Voor toekomstige productieworkflows zullen digitale simulaties worden gebruikt om de nieuwe processen te testen en te valideren. Naast de nieuwe productiehal wordt ook een nieuw logistiek concept geïntroduceerd om de interne workflows te optimaliseren..

Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit zal het bestaande toeleveringscentrum op de locatie Große Mast worden vergroot. De parkeercapaciteit zal er worden verdubbeld, waardoor het leveringsproces van de voertuigen sneller en efficiënter gaat. Het toegenomen gebruik van elektrisch trekkers zal de efficiëntie en duurzaamheid van logistieke processen verder verhogen.

Onderwerpen:

Auteur: Annelies van Stijn