Krachtenbundeling

Oegema Logistics+ neemt Klomp Transport Zwolle over

Jan Willem Klomp, eigenaar van Klomp Transport (links), en Sibbele Oegema, eigenaar van Oegema Logistics+. Foto: Oegema

Per 1 januari 2025 zal Oegema Logistics+ het bedrijf Klomp Transport in Zwolle overnemen. De transportactiviteiten van Klomp Transport, waar rond de 40 medewerkers in dienst zijn, een mooie aanvulling op onder andere het bouwtransport bij Oegema. Voor de overname wordt ruim de tijd genomen. De afronding van de overname zal naar verwachting medio 2026 plaatsvinden.

Sibbele Oegema, eigenaar van Oegema Logistics+: “Oegema Logistics+ is continu in beweging: we kijken
vooruit, willen verduurzamen en innoveren. Wij denken dat Klomp Transport door de ervaring met breedte- en lengtetransporten een toegevoegde waarde is voor ons bedrijf.”

Net als Oegema is Klomp een familiebedrijf, opgericht in 1947. Klomp Transport wil graag dat de activiteiten worden voortgezet. Ook is voor Klomp verduurzaming een belangrijke reden om te zoeken naar een kandidaat die naar de toekomst kijkt en dezelfde waarden belangrijk vindt. Om deze redenen bundelen Oegema en Klomp per 1 januari de krachten.
Naast het feit dat het beide familiebedrijven zijn, hebben de bedrijven ook gezamenlijke klanten. Daarnaast was Klomp Transport niet geheel onbekend met Oegema Logistics+: Sibbele Oegema heeft op 16/17-jarige leeftijd een jaar stage gelopen bij de vader van de huidige eigenaar.

Over Oegema Logistics+

Oegema Logistics+ is een nationaal en internationaal transportbedrijf en levert al meer dan 100 jaar een grote variatie aan transporten. Door het grote partnernetwerk is wereldwijd transport ook geen probleem. Daarnaast beschikt Oegema in Dedemsvaart over een locatie van 25 hectare, waarvan 5 hectare buitenopslag. Op de locaties Dedemsvaart, Geleen, Culemborg en Brno (Tsjechië) biedt Oegema in totaal meer dan 45.000 m2 aan binnenopslag. Eén van de kernwaarden van Oegema Logistics+ is duurzaamheid. De laatste jaren investeert Oegema bijvoorbeeld in elektrisch rijden. Inmiddels rijden er 15 elektrische wagens rond en dit aantal groeit naar 30 stuks in 2025. Ook beschikt Oegema over elektrische kranen en meeneemheftrucks Met 700 medewerkers en 300 trucks (in 2022) is het bedrijf een relatief grote werkgever in de regio.

Afronding overname in 2026

De overname van Klomp Transport gaat niet meteen ineens. Het jaar 2025 staat in het teken van een goede overdracht. Dit omdat de werkzaamheden van Klomp Transport substantieel anders zijn dan bij Oegema Logistics+. De afronding van de overname zal naar verwachting medio 2026 plaatsvinden.

Auteur: Anita Hestens