volgend jaar geleverd

Simon Loos koopt 75 elektrische Mercedes-trucks

Simon Loos, directeur en eigenaar van Simon Loos, en Karin Rådström, ceo van Daimler Truck. Foto: Simon Loos

Simon Loos heeft een bestelling geplaatst van 75 Mercedessen eActros 600. Het is een ruime verdubbeling van de huidige elektrische vloot van de Westfriese wegvervoerder. Het totaal aantal elektrische trucks van Simon Loos komt nu op 135.

Naar verwachting gaat de eerste eActros 600, in de herkenbare Simon Loos uitstraling, in het eerste kwartaal volgend jaar de weg op. Het grootste gedeelte wordt ingezet in de winkeldistributie waarbij het opladen van de wagens plaatsvindt bij de opdrachtgevers zelf.

“De eActros 600 is een gamechanger”, zegt Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. “Waar we tot op heden elektrisch zo’n 250 tot 300 kilometer veilig in konden plannen per rit, gaan we met deze trucks de 500 kilometer aantikken. Daarmee is voor onze operatie de ritafstand geen planrestrictie meer en maken we een enorme sprong voorwaarts met het integreren van elektrisch vervoer.”

Testtrekker

“Simon Loos heeft -door het uitvoeren van praktijktesten- ook een significante bijdrage geleverd aan de optimalisatie van de eActros 600, zoals hij binnenkort in serieproductie gaat”, zegt Tjeerd Tromp, Head of sales bij Daimler Truck Nederland.

Deze zomer startte Simon Loos met het testen van de eActros 600. Hiervoor zijn drie chauffeurs opgeleid door testingenieurs van Daimler. De testtrekker heeft in een paar maanden tijd 25.000 kilometer gereden tussen leveranciers en de regionale en landelijke distributiecentra van Albert Heijn.

Auteur: Roel van der Maas