In de wereld van logistiek en duurzame bedrijfsvoering is het streven naar efficiëntie zonder concessies te doen aan kwaliteit of duurzaamheid, het hoogst behaalbare doel voor bedrijven wereldwijd. Het is een erg uitdagend maar toch niet onmogelijk doel om te bereiken. Dit werd recent gedemonstreerd in een webinar georganiseerd door PTV Logistics , met de wel gewaardeerde partner HelloFresh. Het evenement “Beyond Miles: HelloFresh deelt hun reis naar besparingen en duurzaamheid” bood een diepgaande kijk op hoe HelloFresh zijn leveringsactiviteiten heeft gerevolutioneerd om aanzienlijke besparingen te realiseren naast significante vooruitgang in duurzaamheidsinitiatieven.

​Een Visie op Verandering

HelloFresh is een toonaangevende speler in de wereldwijde maaltijdboxindustrie, met een missie die perfect aansluit bij de duurzaamheidsbewuste markt van vandaag: het voorgoed veranderen van de eetgewoonten van mensen. Met een aanwezigheid op drie continenten en in achttien markten, heeft het bedrijf niet alleen veranderd hoe mensen koken en eten benaderen, maar ook hoe het eten wordt bezorgd. Dankzij de toewijding van HelloFresh aan het verminderen van CO2-uitstoot en voedselverspilling, heeft het bedrijf een nieuwe standaard gezet in de voedsel supply chain. Een benchmarkanalyse uitgevoerd in 2021 heeft aangetoond dat de operaties van HelloFresh 63% minder voedsel verspillen per gegenereerde euro omzet dan die van traditionele voedselretailers.

Bekijk de webinaropname

De reis van HelloFresh met OptiFlow is niet alleen een bewijs van wat er kan worden bereikt met de juiste tools en partnerschappen, maar kan ook als een model dienen voor andere bedrijven. Dit model laat zien hoe de complexe balans tussen efficiëntie, kostenbesparingen en duurzaamheid nagestreefd kan worden. Wij nodigen je uit om de opname  “Beyond Miles: HelloFresh deelt hun reis naar besparingen en duurzaamheid”  te bekijken en inzicht te krijgen in hoe deze opmerkelijke prestaties zijn gerealiseerd.

Deze webinar is een absolute aanrader voor iedereen in de logistiek, supply chain, of duurzaamheidssectoren die op zoek is naar inspiratie of strategieën om te implementeren in hun operaties. Ontdek hoe HelloFresh een nieuwe maatstaf heeft gezet voor de industrie en hoe jouw bedrijf kan profiteren van vergelijkbare innovaties en methodes.

De Uitdaging van Efficiëntie en Duurzaamheid

Tijdens het webinar deelde Jasper van Dooijeweert, Associate Director of Transport Planning bij HelloFresh, de veelzijdige uitdagingen waarmee het bedrijf te maken heeft. Het vinden van een balans tussen het verlagen van transportkosten, het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het garanderen van een uitzonderlijke klantbeleving zijn geen kleine prestaties. Toch heeft HelloFresh met innovatieve oplossingen zoals OptiFlow grote stappen gezet om deze uitdagingen te overwinnen.

OptiFlow: The Game Changer

OptiFlow van PTV Logistics, staat aan het voorfront van een transformatie. Door gebruik te maken van artificial intelligence en de nieuwste optimalisatie-algoritmen heeft OptiFlow het wegtransport vereenvoudigd, geoptimaliseerd en gevisualiseerd als nooit tevoren. Oliver Mangas, Director Operations bij PTV Logistics, en Mark Ulrich, Principal Product Manager, legde uit hoe de strategische ritplanning van OptiFlow niet alleen draait om het verminderen van kilometers; het gaat om elk aspect van de leveringsoperaties te optimaliseren voor schaalbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid.

Lees ook: Excellentie in thuisbezorging vereist een realistische rittenplanning

Indrukwekkende Resultaten

De samenwerking tussen HelloFresh en PTV Logistics heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. Met OptiFlow zag HelloFresh direct een daling van 7% in transportkosten, wat vervolgens door voortdurende verbeteringen heeft geleid tot een totale besparing van 16%. Deze besparingen zijn erg indrukwekkend, vooral gezien de omvang van het uitgebreide logistieke netwerk van HelloFresh, inclusief de grootste elektrische geconditioneerde vloot in Europa en meerdere distributiehubs.

Waarom OptiFlow?

De keuze van HelloFresh voor OptiFlow werd gedreven door zijn automatiseringsmogelijkheden, cloud based technologie en topprestaties in zijn klasse. Sinds de adoptie ervan in 2019 heeft HelloFresh voortdurende verbeteringen gezien in zijn logistieke operaties, met jaarlijkse incrementele besparingen, resulterend in de aanzienlijke kostenverlaging en verbeterde duurzaamheidsinitiatieven die vandaag de dag nog worden waargenomen.

Klik hier en plan een gratis demo!

Tekst: Ardo Groeneveld, Project Manager