Roger Dackus vertelt dat zijn transportbedrijf is opgericht in 2005. De onderneming is gespecialiseerd in koel-, vers- en vriestransporten naar Zuid-Europa en al sinds 2007 klant bij UTA Edenred.

Op de vraag hoe Dackus het afgelopen jaar heeft beleefd met betrekking tot de Covid-19-pandemie, toont de ondernemer zich positief gestemd. “Tijdens de eerste coronagolf in februari en maart 2020 heeft de bloemenhandel even stilgelegen. Maar het vervoer van vers vlees liep gewoon door en vervolgens kwam ook het transport van bloemen weer snel op gang. Ook in 2021 is het vervoer bij ons goed doorgelopen.”

Transport in samenwerking met UTA

In de manier van werken is eigenlijk ook niet veel veranderd, aldus Dackus. “Hygiëne is altijd al zeer belangrijk omdat we vers vlees vervoeren. De chauffeurs moesten al beschermende pakken dragen, daar zijn nu alleen de mondkapjes bij gekomen. Wat wel een nadeel is, dat de chauffeurs niet meer zelf mogen lossen en niet naar binnen mogen.”

Over de ontvangen steun is Dackus heel duidelijk. “Die was er niet in deze moeilijke tijd. Uiteraard was er de NOW-bijdrage, maar deze moet ook weer worden terugbetaald. Daarbij was er de pech dat de dieselprijzen door het dak zijn gegaan en nog steeds skyhigh zijn.”

Waarom heeft Truck en Trailer Transport destijds voor UTA gekozen?
“UTA is gewoon gemakkelijk en in heel Europa van servicepunten voorzien. Je hebt alles bij één provider en een complete service. We kunnen tanken bij ruim 69.000 tankstations in veertig Europese landen, we maken gebruik van de eurovignettenservice en natuurlijk van de tolservice, waaronder die voor de Duitse Maut. Eigenlijk hebben we alles ondergebracht bij UTA.”

Heeft u een favoriete service die UTA Edenred aanbiedt?
“Ja, de UTA One. Daar ben ik supertevreden over. Het is de toloplossing voor Europa en de meest uitgebreide EETS-dienst op de markt. Op dit moment biedt de UTA One al betalingsmogelijkheden aan voor vijftien tolcontexten. De kwaliteit van de UTA One is zeer goed, evenals de afhandeling en ook zeer zeker de snelheid van deze afhandeling. De transacties zijn snel zichtbaar in het klantenportaal en worden overzichtelijk gefactureerd. En wat natuurlijk ook van belang is: het is een box zonder storingen. Dit is wellicht het meest belangrijke aspect en de reden dat wij de overstap gemaakt hebben voor de tol naar de UTA One-box.”

Hoe kijk je terug op 2021 en wat is de rol van UTA hierin?
“De overstap naar de UTA One is positief geweest. Makkelijk en zorgeloos onderweg door Europa, daar hebben wij het voor gedaan!”

Waar wilt u naartoe reizen wanneer er geen beperkingen meer zijn en de pandemie op zijn retour is?
“Naar Timboektoe. Nee, zonder gekheid, ook buiten corona om blijven wij ons werk doen zoals we dat nu ook doen.”