De vraag naar nieuwe, gemotiveerde vakmensen groeit sneller dan ooit; in de transport- en logistieksector staan werkgevers te springen om jongeren die de handen uit de mouwen willen steken. Een opgave waar Aldivèr graag zijn steentje aan bijdraagt door jonge, gemotiveerde mensen die een vak willen leren meteen een uitdagende leerwerkplek in de praktijk aan te bieden.

Waarom bbl-leerlingen?

De combinatie van werken en leren (bbl) blijkt in de praktijk een uitermate geschikte manier om leerlingen meteen te laten proeven van hun toekomst. Het zorgt bovendien direct voor instroom van de benodigde vakmensen in deze vitale branches. Aldivèr is als gespecialiseerde en erkende bbl-detacheerder de onmisbare schakel tussen roc’s en het werkveld. Zij kennen als geen ander de weg naar de juiste leerwerkplek voor iedere leerling.

Persoonlijke begeleiding door Aldivèr

Gemiddeld koppelt Aldivèr jaarlijks zo’n vijfhonderd bbl-leerlingen aan een passend leerbedrijf. De afgelopen jaren heeft Aldivèr met veel leerbedrijven, maar ook met veel verkeersscholen en roc’s een schat aan ervaring opgedaan. Ervaring die het graag inzet om iedere leerling aan een passende leerwerkplek te helpen. Aldivèr plaatst een leerling nooit ‘zomaar’ ergens. Ze gaan altijd op zoek naar het juiste leerbedrijf. De plek die het beste bij hem of haar past, en andersom. Dat is gezamenlijke winst.

Bij Aldivèr zetten ze graag net dat stapje extra om leerlingen tijdens het bbl-traject te begeleiden. Zij bieden iedere jongere persoonlijke begeleiding, zowel op de werkvloer als op school. Een bbl-leerling begeleiden doe je niet zomaar. Dat kost tijd, een grote mate van betrokkenheid en kennis van zaken. Dat lukt je alleen wanneer je nauw samenwerkt met de roc’s, de praktijkopleiders binnen de leerbedrijven en de rijscholen.

Schooldagvergoeding

Naast het gehele plaatje wat Aldivèr aanbiedt krijg je bij ons nog een extraatje. Werken & Leren is een combinatie die goed werkt, maar dan is het wel erg belangrijk om daadwerkelijk die ene dag naar school te gaan. Zo belangrijk zelfs dat wij er een extra vergoeding voor gaan geven. Per 1 september ontvang je als bbl-leerling een schooldagvergoeding van € 20 netto per schooldag. Dat kan oplopen tot wel € 800 per schooljaar.

Slim spaarmodel 

Niet alleen doet Aldivèr zijn uiterste best om leerlingen mentaal gemotiveerd te houden, ook op financieel gebied is er ondersteuning. Een reden waarom leerlingen stoppen of zelfs niet eens beginnen aan de opleiding tot chauffeur, zijn vaak de kosten van de opleiding. Het behalen van je rijbewijs is onderdeel van de opleiding, maar kost bij elkaar al snel meer dan € 8.500. We hebben hiervoor een slim spaarmodel bedacht. Een groot deel van de kosten nemen wij voor onze rekening en de leerling draagt zelf de laatste 15 procent bij doordat we wekelijks een klein deel van het salaris inhouden.

Welke bbl-trajecten biedt Aldivèr aan? 

Aldivèr biedt leerlingen diverse bbl-trajecten op het gebied van logistiek, transport en automotive aan. Daarbij gaat het onder andere om de leerbanen chauffeur goederenvervoer, (assistent-)logistiek medewerker, planner wegtransport, logistiek teamleider & supervisor en bedrijfsautotechnicus.

De consulenten van Aldivèr bespreken graag de mogelijkheden en wensen voor leerlingen in een bbl-traject. Geïnteresseerd? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar werkenenleren@aldiver.com of een WhatsAppbericht naar 088 7307955.