Oldenburger Transport was al langer op zoek naar de beste oplossing om van papier af te komen. Vooral de papieren CMR was altijd veel gedoe. Sinds begin dit jaar maakt Oldenburger volledig gebruik van de software van CargoLedger. Het gebruiksgemak van de software is het belangrijkste onderscheidend voordeel. De chauffeur heeft nu een toepassing op de mobiele telefoon waarmee ritten sneller en makkelijker afgewerkt en afgemeld worden. De e-CMR is een integraal onderdeel van het hele proces. Met de uitgebreide mogelijkheden van CargoLedger is Oldenburger Transport ook van plan om de app te gaan uitrollen onder charters. Dit is een grote stap in het verder digitaliseren en efficiënter maken van de keten.

Papierloos transport met e-CMR 

Binnen Oldenburger Transport hebben Pieter van Bergeijk en Gert Kok de leiding over het e-CMR-project. Van Bergeijk: “Wij waren al een tijd op zoek naar een goed werkende e-CMR-oplossing. In het voorjaar van 2021 maakten wij kennis met CargoLedger. Al snel werd duidelijk dat hun flexibele en meedenkende houding ons op nieuwe hoogtes zou kunnen brengen op het gebied van papierloos transport. Na een pilot met een aantal chauffeurs in de herfst hakten we de knoop door: per 1 januari 2022 werd CargoLedger de leidende app voor chauffeurs om ritten mee af te werken.” 

Kok vult aan: “De app is zeer makkelijk in het gebruik voor onze chauffeurs, maar het grootste voordeel ervaren wij in het feit dat al de gegevens die de chauffeur invult direct in ons TMS-pakket en emballagesoftware lopen. Zo hebben we onder andere realtime inzicht in de saldo’s van onze klanten, waardoor we dichter op de bal kunnen zitten.”

Gebruiksgemak CargoLedger

Hjalmar van der Schaaf, directeur en mede-eigenaar van CargoLedger, is trots op het resultaat: “De positieve feedback op het gebruiksgemak van onze applicaties is waar we het voor doen! En onze e-CMR bespaart daarbovenop kosten en biedt meer inzicht.”

Over Oldenburger Transport

Oldenburger Transport is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in bloemen en planten. Het bedrijf biedt klanten een complete oplossing met niet alleen transport, maar ook waarde toevoegende diensten, zodat klanten zich kunnen focussen op hun corebusiness. 
Oldenburger Transport – met het hoofdkantoor in Aalsmeer – zoekt samen met de klant naar de beste oplossing voor hun logistieke vraagstukken. 

Over CargoLedger

CargoLedger levert software voor de supplychain, het transport en de logistiek op basis van blockchain. CargoLedger streeft naar: papierloos werken in de keten met de nieuwste technologie, gebruikersvriendelijk en efficiënt, veilig en transparant data delen, en meer inzicht en makkelijker compliance met betere data. CargoLedger is een door het Niwo geaccrediteerde leverancier van de e-CMR.