A.Vogel viert dit jaar zijn 65-jarig jubileum. Het familiebedrijf werd opgericht door de Zwitserse fytotherapeut Alfred Vogel. Vandaag de dag worden de producten in meer dan twintig landen verkocht. Algemeen directeur Edwin Stoel: “We steken enorm veel tijd en energie in het onderzoeken van planten en wat plantensap kan doen voor onze weerstand. Onze A.Vogel-tuinen op de Veluwe beslaan zo’n 15 hectare. In Zwitserland verbouwen we op een nog veel grotere oppervlakte, uiteraard op ecologische wijze. In feite zijn we een boerenbedrijf. Het sap dat we uit de planten winnen, verwerken we vervolgens in zelfzorgproducten die onze weerstand ondersteunen of het immuunsysteem stimuleren*.”

Volvo Trucks Renault Trucks Winterfit met A.Vogel

De producten van A.Vogel zijn onder meer bij de drogist te koop. Sinds een tijdje zoekt het bedrijf ook de directe samenwerking met andere organisaties. Nijhof-Wassink Groep is een van de eerste bedrijven die in samenwerking met A.Vogel de weerstand van hun medewerkers willen ondersteunen door middel van een winterfit-pakket. Het familiebedrijf Nijhof-Wassink Groep doet er alles aan om zijn medewerkers gezond en fit te houden. Hr-manager Gert-Jan Hemme: “Binnen onze bedrijven willen we dat onze collega’s zich bij ons thuis voelen en de tools hebben om hun werk goed te kunnen doen in een prettige werkomgeving. Daar hoort ook hun gezondheid bij. We vinden het belangrijk dat mensen fit en met plezier hun werk kunnen blijven doen. Gezondheid is natuurlijk in basis ieders eigen verantwoording, maar wij willen daarin wel meedenken. We zijn continu op zoek naar manieren om onze mensen te ondersteunen om fit te blijven.”

Positieve feedback

Samen met een aantal collega’s – uit alle geledingen van Nijhof-Wassink en Nijwa – bezocht Hemme daarom de A.Vogel-tuinen. “We waren behoorlijk onder de indruk van de passie van de mensen, van de producten en hoe ze je gezondheid kunnen ondersteunen.” Nijhof-Wassink Groep besloot een winterfit-pakket van A.Vogel aan alle medewerkers – zo’n zevenhonderd in Nederland – beschikbaar te stellen. Het pakket bestond uit een wintervoorraad van 122 dagen tabletten A.Vogel Echinaforce kauwtabletten forte** + vitamine C. Deze tabletten bevatten Echinacea purpurea (rode zonnehoed). Echinacea geeft dagelijks extra weerstand, stimuleert het immuunsysteem en versnelt herstel na ziekte*. Daarnaast bevatte het pakket vitamine D-supplementen en keeltabletten. “We begonnen met het initiatief in de winter van 2018 en uiteraard hebben we door middel van een enquête gekeken of dit werd gewaardeerd. Gelukkig is de feedback positief. Ruim 75 procent van de mensen gebruikt de producten en wil deze ook in de toekomst blijven slikken. Daarom hebben we deze winter ruim achthonderd winterfit-pakketten uitgedeeld. Nieuw dit jaar is dat medewerkers een shoptegoed voor de A.Vogel-webshop ontvangen, waar ze naar eigen behoefte andere zelfzorgproducten kunnen bestellen.”

A.Vogel winterfit-pakket ‘Ik ben helemaal om’

Of het slikken van de tabletten helpt om fit te blijven? Hemme denkt van wel. “Voor we met dit initiatief begonnen, had ik nog nooit vitaminesupplementen of iets dergelijks geslikt. Maar ik ben helemaal om, omdat ik merk dat het me helpt. Ik voel me fit en herstel sneller na ziekte*. Veel mensen bij ons op kantoor hebben het potje met supplementen op hun bureau staan. In plaats van een soepmomentje om vier uur hebben we nu een A.Vogel-momentje!”

Het belang van gezond leven

A.Vogel-directeur Stoel is blij dat het winterfit-pakket zo positief wordt ontvangen binnen Nijhof-Wassink Groep. “We zijn een nuchter bedrijf en dat sluit goed aan bij de cultuur die binnen de transportwereld heerst. Natuurlijk zijn we ook een commerciële onderneming, maar we vinden het oprecht fijn als we binnen andere sectoren bewustwording kunnen creëren rondom het belang van gezond leven. Dat betekent: bewust met je lijf bezig zijn, veel groente en fruit eten en lekker naar buiten gaan voor een frisse neus. Wij hebben zelf de ambitie om het fitste bedrijf van het land te zijn. Dat gaat verder dan winterweerstand verhogen. Het betekent ook elkaar stimuleren om te sporten of een workshop over gezond eten volgen. We zijn hard bezig om die positieve energie over te brengen op andere sectoren, zoals de transportwereld.”

Meer weten? Neem contact op met Sieger Jellema van A.Vogel, T 0525 687313.

KOAG/KAG-nr. 11-0120-0328.

*   Echinacea purpurea. Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.
**  Echinaforce kauwtabletten forte zijn gebaseerd op 1000 mg Echinacea-extract ten opzichte van 490 mg in de basisformule.

Over A.Vogel

Alfred Vogel (1902-1996) was een Zwitserse pionier op het gebied van natuurlijke gezondheid. Zijn credo ligt ten grondslag aan het merk: “De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te beschermen en behouden.”

Wist je dat...
... 70 procent van de planten die gebruikt worden in de A.Vogel producten uit de eigen tuinen bij ’t Harde komen? De overige 30 procent zijn planten die niet in ons klimaat kunnen groeien. Ze worden 100 procent ecologisch en maatschappelijk verantwoord geoogst op de plek waar ze vandaan komen.
... de verse kruiden op milieuvriendelijke wijze worden verbouwd en de basis vormen van de zelfzorgproducten?
... er jaarlijks tussen de 40.000 en 60.000 kilo aan verse planten wordt geoogst?
... de meest voorkomende plant de Echinacea purpurea is? Echinacea geeft dagelijks extra weerstand, versterkt het immuunsysteem en versnelt herstel na ziekte*. Echinacea is wereldwijd het meest onderzochte plantje.

* Echinacea purpurea. Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.