Digitalisering is een geweldige kans om processen en de efficiëntie van bedrijven in deze sector te verbeteren en een voordeel te zijn voor verschillende factoren, van de vervoerders op de weg tot de wagenparkbeheerders en werknemers op kantoor. We dienen allemaal op een structurele manier te werken om het maximale uit dit nieuwe digitale paradigma te halen. Als toonaangevende mobiliteitsdienstverlener in Europa met een geschiedenis van bijna zestig jaar, biedt UTA op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen en ondersteuning en streeft ernaar om altijd de meest innovatieve, efficiënte en klantgerichte oplossingen te bieden.

Digitalisering op de weg …

Met een van de breedste Europese netwerken, dankzij meer dan 68.000 acceptatiestations, biedt UTA haar klanten een ruime keuze voor tanken en andere diensten, waardoor ze geld en tijd besparen. Maar vaak is het onderweg niet zo eenvoudig om het meest geschikte of het dichtstbijzijnde station te vinden die kan bieden wat u zoekt. Om deze reden heeft UTA een mobiele app ontwikkeld die vervoerders helpt om eenvoudig het benodigde station te vinden en de kortste route ernaartoe. De UTA Stationsfinder (beschikbaar op zowel iOS als Android) maakt gebruik van GPS-lokalisatietechnologie om bestuurders op weg te helpen en markeert het dichtstbijzijnde station en de gunstigste prijzen, met de handigste tankoplossingen. Op dezelfde manier is het voor chauffeurs ook mogelijk om de route van tevoren te plannen en vooraf de hele route en de stops in te schatten. Het zoeken in de UTA Stationsfinder wordt zelfs vereenvoudigd dankzij de verschillende filters waarmee gebruikers gemakkelijk stations kunnen vinden in overeenstemming met de aangeboden producten en diensten en het merk.

… en op kantoor

UTA digitale platforms vereenvoudigen het administratieve werk, ook voor medewerkers en managers op kantoor. Dankzij UTA-oplossingen hebben wagenparkbeheerders volledige controle over het wagenpark en de voertuigen rechtstreeks in het "Klantenportaal". Hier kunt u de transacties van kaarten en boxen volgen, blokkeren, nieuwe producten bestellen, en gedetailleerde rapporten en facturen raadplegen.
Zo blijft u op de hoogte van UTA en aanverwante diensten. Een ander hulpmiddel waarmee wagenparkbeheerders de brandstofplanning van voertuigen kunnen optimaliseren, is ongetwijfeld UTA SmartCockpit.
Transportbedrijven en expediteurs kunnen deze applicatie gebruiken om de brandstofvoorziening van hun voertuigen snel, eenvoudig en efficiënt te plannen op basis van individuele behoeften, waardoor potentiële besparingen tot € 0,10 per liter brandstof bij elke tankbeurt kunnen worden behaald. UTA SmartCockpit is beschikbaar in tien Europese landen: Spanje, Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland en Polen.
De aanbevelingen voor brandstofplanning van de applicatie zijn gebaseerd op verschillende gebruikers specifieke factoren, waaronder het brandstofniveau van het voertuig, het gemiddelde brandstofverbruik, de rijstijlen en de rustpatronen van de bestuurder, evenals informatie over de brandstofzuinige route van het voertuig, zoals wegafsluitingen.
Deze oplossingen weerspiegelen de kracht van UTA als aanbieder van mobiliteitsdiensten en haar toewijding aan digitalisering en eenvoud, met name als het gaat om besparingen voor klanten, efficiëntie en procesoptimalisatie.