In 2020 lanceerde UTA het initiatief 'We Care for You', dat deel uitmaakte van het 'More than Ever'-hulpplan van de Edenred Group om de effecten van de Corona-pandemie te verzachten en de werknemers te ondersteunen die onophoudelijk in hun sector actief zijn.

Verschillende UTA-projecten

Dankzij dit initiatief voerde UTA verschillende projecten uit in verschillende delen van Europa. In Duitsland heeft UTA bijvoorbeeld meer dan zes maanden samengewerkt met het federale ministerie van Transport door het #Logistikhilft-project te activeren en 150 sanitaire containers langs de wegen te plaatsen voor alle professionele chauffeurs. 
In Nederland werden Covid Proof-producten afgeleverd bij de hardwerkende chauffeurs van Internationaal Transportbedrijf Jan De Lely in Geldermalsen. 
Een soortgelijk initiatief vond ook plaats in andere landen, zoals Oostenrijk, Spanje en Frankrijk, waar medische kits met maskers en ontsmettingsmiddelen werden uitgedeeld aan vrachtwagenchauffeurs en chauffeurs in samenwerking met verenigingen, zoals Service24 Notdienst GmbH, Anet en Tred Union. In Polen en Italië konden beroepschauffeurs daarentegen gratis maaltijden afhalen bij specifieke service- en benzinestations op de belangrijkste nationale wegen en snelwegen.

'Together we care'

'Together we care' is het 2021-project om het leven, het werk en de veiligheid van chauffeurs verder te verbeteren. Gezien de goede ontvangst en waardering van de UTA-projecten, heeft de pan-Europese tankkaart- en servicekaartspecialist besloten soortgelijke activiteiten uit te blijven voeren en heeft vervolgens het initiatief 'Together we care' ontwikkeld.