UTA weet wat de professionele chauffeurs op de weg nodig hebben en heeft zich gespecialiseerd in de sector van contante betalingen en innoveert voortdurend om te reageren op de steeds meer geïntegreerde en evoluerende sector van transport en logistiek. UTA heeft een van de breedste netwerken van tankstations in Europa en biedt daardoor zijn klanten een ruime keuze en tijd- en geldbesparing. Daarbij ontwikkelt het bedrijf continu geïntegreerde en op maat gemaakte oplossingen voor onderweg, waardoor klanten gemakkelijk, effectief en goedkoop diensten kunnen verkrijgen zoals tanken, tolgelden, veerboten, parkeerkosten, pechhulp, werkplaatsdiensten, autowassen, bandenservice of belastingteruggave via één dienstverlener.

Tol in Europa? De oplossingen zijn interoperabel…

Het Europese tolsysteem is erg ingewikkeld en het is, afhankelijk van elke reis en elk bezocht land, noodzakelijk om te weten welk systeem en ​​welke tolheffing geheven wordt.  Deze moet berekend worden op basis van factoren zoals gewicht, euronorm van het voertuig, aantal assen of gereden kilometers. Om die reden creëert en biedt UTA concrete en duidelijke antwoorden en handige toloplossingen en apparaten die aan al deze eisen voldoen, van het registreren bij tolexploitanten tot het boeken van vignetten of het installeren van innovatieve on-boardunits.
De slimste toloplossing is ongetwijfeld de UTA One, de meest uitgebreide EETS-service die momenteel op de markt is en die tijd bespaart voor wie door Europa reist en elke rit veiliger maakt, aangezien de voorruit leger wordt en het zicht van de bestuurder duidelijker. Met slechts één box kunnen chauffeurs immers comfortabel reizen en tol afrekenen in België (inclusief de Liefkenshoektunnel), Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Polen, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland en Liechtenstein. Binnenkort zal de UTA One nog meer tolsystemen en landen bevatten.

Een ander UTA-apparaat dat interoperabele en geïntegreerde diensten voor tolgelden biedt, is de UTA Multibox. De on-boardunit biedt chauffeurs die van België naar Portugal reizen een gecombineerde oplossing voor hun ritten en de wagenparkbeheerder een volledige controle en meer flexibiliteit, mede dankzij de eenvoudige voertuigwissel.

… en geïntegreerd!

Deze twee oplossingen zijn niet alleen fundamenteel voor het tolsysteem, maar helpen chauffeurs ook om andere diensten af te rekenen, zoals beveiligde parkeerplaatsen of veerboottochten.

Het aantal ladingdiefstallen en aanvallen op vrachtwagenchauffeurs neemt toe in Europa en dit veroorzaakt jaarlijks miljoenen euro's aan verliezen. Om chauffeurs te beschermen tijdens hun verplichte rusttijden langs snelwegen en het veilige transport van de lading te garanderen, werkt UTA samen met beveiligde parkeeraanbieders in heel Europa en biedt de makkelijke en contante afwikkeling van transacties met behulp van de UTA-kaart of on-boardunit.

Veerbootroutes

Een andere service die wordt gedekt door UTA-kaarten en on-boardunits, met name de UTA One, is de veerdienst, van het boeken tot het afrekenen van alle populaire veerbootroutes in Europa. Met deze service profiteren, naast de ruime keuze en dekking, de bedrijven die op UTA Ferry vertrouwen, van een hoge mate van flexibiliteit, dankzij 24/7 eenvoudig online boeken en annuleren en de mogelijkheid om open tickets te kopen (beschikbaar voor geselecteerde routes). Bovendien hoeven chauffeurs niet te wachten aan de kassa en zich niet te haasten om een ​​plekje te bemachtigen, dankzij de gegarandeerde plaats op de veerboot.

Efficiënt en comfortabel wagenparkbeheer

Al deze diensten helpen chauffeurs, die weten dat ze een reisgenoot aan hun zijde hebben die de reis makkelijker en veiliger maakt, maar ook om al die werkdruk op kantoor te vereenvoudigen, waardoor het bedrijf en het management efficiënter worden en tijd en geld besparen. Wagenparkbeheerders hebben immers meer controle over de wagenparkuitgaven, aangezien ze gebruik kunnen maken van het digitale platform 'Klantenportaal Exclusief’.  Hier kan het gebruik van kaarten, boxen en de aangekochte diensten worden gevolgd, en tolboxen besteld worden. Bovendien, dankzij de geïntegreerde en gecombineerde oplossingen, zullen de bedrijven ook profiteren vanuit een administratief oogpunt. Ze hebben één unieke partner en één duidelijke factuur voor verschillende diensten en besparen die tijd en kosten die worden besteed aan het verzamelen van facturen en bonnen dankzij deze vereenvoudiging.