Verder biedt het nieuwe telematicasysteem efficiënte routeplanning op basis van kaartgegevens van kwaliteitsprovider Here. Bij de routeplanning wordt voor het bepalen van het dichtstbijzijnde en voordeligste tankstation tevens rekening gehouden met de aanwezige brandstof in de truck en eventuele klantspecifieke tankkortingen.

Realtime inzicht met DKV Live 

DKV LiveVoor het plannen van een efficiënte route is volgens de leverancier nodig: een kastje ter grootte van een pakje tissues dat aan de Fleet Management Interface (FM) van de wagen wordt gekoppeld. De FM levert de benodigde informatie, die vervolgens via de cloud wordt verwerkt en doorgestuurd. Alle gegevens zijn in realtime via het portal inzichtelijk.

Kosten- en CO2-besparing

“Met DKV Live bieden wij digitale oplossingen die al standaard zijn in de b2c-sector nu ook naar de b2b-markt", zegt Marco van Kalleveen, ceo bij DKV Mobility. "Hieronder valt bijvoorbeeld het realtime volgen van leveringen en wagenparken. Zo kunnen nieuwe mogelijkheden en producten, zoals exacte bepaling van verwachte aankomsttijden, de inzichtelijkheid van vervoer aanmerkelijk vergroten. Dat levert dan weer effectieve kosten- en CO2-besparing op.”

App en uitbreidingen

Voor de tweede helft van dit jaar staat voor het nieuwe systeem een aantal uitbreidingen gepland, aldus de leverancier. Zo zullen chauffeurs en verladers via de DKV Live-app communiceren en zal het telematicasysteem stap voor stap worden uitgebreid. “Het zal als portal uitgroeien tot een all-inoplossing voor intelligent fleetmanagement."
DKV realtime