Pakketten worden vanaf bestaande Europese magazijnen en sorteercentra van Amazon, in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland, naar het deliverystation verzonden. Daar worden ze in bestelauto’s geladen om te worden bezorgd bij klanten in Amsterdam en omgeving.

Amazon: meer werk

Komende zomer zal Amazon zo'n tweehonderd directe arbeidsplaatsen creëren bij het deliverystation van 8.500 m². Daarnaast zullen ongeveer 450 bezorgers die voor onafhankelijke koeriersbedrijven werken, pakjes ophalen bij het deliverystation om ze dezelfde dag nog af te leveren aan klanten van Amazon.

Nederlandse vervoerders

"Vanaf het moment dat Amazon Nederlandse klanten bedient, heeft het bedrijf een uitstekende relatie opgebouwd met de Nederlandse vervoerders”, aldus Robert Viegers, vicepresident Amazon Logistics Duitsland, Oostenrijk en Nederland. “Wij zullen ook in de toekomst nauw met hen blijven samenwerken. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten en om extra capaciteit en flexibiliteit toe te voegen aan het aflevernetwerk, zettten wij nu dit deliverystation op.”

Last mile delivery

Amazon geeft aan te blijven investeren in zijn transportinfrastructuur en in andere innovatieve manieren om de capaciteit van zijn afleverketen uit te breiden. Klanten moeten zo gaan profiteren van een snellere en milieuvriendelijkere bezorging. Het bedrijf vernieuwt bovendien zijn oplossingen voor de last mile delivery om de ervaring van klanten, werknemers en het milieu te verbeteren. Klanten profiteren van aflevering op een veilige locatie, van Map Tracking – zodat ze kunnen zien hoeveel haltes de bezorger aandoet voordat hun bestelling wordt geleverd – en van Photo on Delivery, dat toont dat hun pakket veilig is afgeleverd en waar het is afgeleverd.