30 medewerkers

Heppner koopt Segers uit Oosterhout

De vloot van Segers omvat 80 getrokken eenheden. Foto: Heppner

Segers Internationaal Transport uit Oosterhout is overgenomen door de Franse logistiek dienstverlener Heppner. De overname omvat onder andere de dertig medewerkers van Segers en een vloot van tachtig getrokken eenheden.

Segers is met name gespecialiseerd in transport tussen Nederland en Spanje en heeft ook een vestiging in Barcelona. Daarnaast beschikt het bedrijf over een opslagloods van 14.000 vierkante meter in Oosterhout, op twaalf kilometer van de Heppner-vestiging in Gilze. In 2023 draaide Segers een omzet van zo’n 24 miljoen euro.

“We wilden graag samenwerken met een grootschalige transportonderneming. Segers heeft hiermee de kans om zijn groeipotentieel te verhogen en zich te ontwikkelen op een steeds globalere markt”, licht Ludwig Segers, directeur van het familiebedrijf, de verkoop toe.

HaCas

Een overnamebedrag maken de bedrijven niet bekend. Heppner sloeg al eerder toe in de Benelux met de overnames van het Nederlandse HaCas in 2017 en het Belgische DINA in 2021. Er werken 3.570 mensen bij het voornamelijk Franse bedrijf, dat volgend jaar precies 100 jaar bestaat. De omzet in 2023 bedroeg 938 miljoen euro.

Auteur: Roel van der Maas