14 medewerkers

IJmond Transport Groep neemt Middelkoop Beverwijk over

Middelkoop vierde dit jaar haar 120-jarige bestaan. Foto: Middelkoop Beverwijk

De IJmond Transport Groep (IJTG Logistics) heeft transport- en verhuisbedrijf Middelkoop Beverwijk overgenomen. Bij het bedrijf werken volgens gegevens van de Kamer van Koophandel 14 werknemers. Reden voor de overname is ‘het waarborgen van de continuïteit’ van Middelkoop.

“Met Middelkoop hebben we inmiddels een degelijke en goede reputatie opgebouwd in de regio”, zegt directeur Hans Blauwen. Het familiebedrijf vierde dit jaar haar 120-jarige bestaan. Blauwen staat met zijn vrouw Yvon sinds 1994 aan het roer van het bedrijf.

“Voor IJTG Logistics is de toevoeging van Middelkoop een belangrijke stap in de groei van onze activiteiten”, zegt Wim Strijk, directeur en eigenaar van IJTG Logistics. De naam Middelkoop blijft behouden en voor de klanten verandert er volgens IJTG niets. Daarnaast zal het echtpaar Blauwen nog voor ‘geruime tijd’ hun activiteiten voor de organisatie blijven inzetten.

IJTG, dat net als Middelkoop in Beverwijk gevestigd is, heeft een wagenpark van zo’n 200 vrachtwagens en heeft meer dan 300 medewerkers in dienst. De vervoerder richt zich met name op specialistisch transport voor de pharmasector en logistieke diensten voor Tata Steel.

Financiële details maken de bedrijven niet bekend.

Onderwerpen:

Auteur: Roel van der Maas