Tweedehands kopen inclusief vervoer

Marktplaats kiest Brenger voor thuisbezorging grote items

Kopers op Marktplaats kunnen vanaf nu gemakkelijk grote tweedehands items, zoals meubels, laten bezorgen via Brenger. Foto: Marktplaats

Marktplaats heeft Brenger geselecteerd als nieuwe verzendpartner voor grote producten. Vanaf vandaag kunnen kopers op Marktplaats gemakkelijk grote tweedehands items, zoals meubels, laten bezorgen via Brenger.

De samenwerking vergroot het afzetgebied voor verkopers en maakt het voor kopers zonder eigen vervoersmogelijkheid eenvoudiger om tweedehands te kopen. Of het nu gaat om een bank, eettafel of andere grote items, met Brenger wordt het vervoeren net zo eenvoudig als het verzenden van een pakketje. Na een succesvolle pilot is Brenger geïntegreerd in het platform van Marktplaats.

Efficiënt

Marktplaats en Brenger delen een gezamenlijke missie om duurzaamheid te bevorderen door het hergebruik van producten te stimuleren. Brenger heeft als doel de inefficiënte manier van grote spullen vervoeren te veranderen. Niet alleen consumenten die bijvoorbeeld een bank willen vervoeren, maar ook bedrijven zonder een eigen bezorgdienst worden door het transportplatform gekoppeld aan een koerier via Brenger.

Bezorgservice

De bezorgservice maakt het mogelijk om grote spullen al vanaf 42 euro te verzenden. De betaling voor zowel het product als de bezorging wordt in één transactie geregeld via een betaalverzoek op Marktplaats. Kopers en verkopers kiezen samen een geschikte bezorgdag via de datumplanner van Brenger en worden via Marktplaats Berichten op de hoogte gehouden van de status van de bezorging. De bezorging kan meestal binnen 3-7 dagen plaatsvinden. Bovendien zijn de items tot € 1.000 verzekerd tegen schade of verlies tijdens het transport. Voor extra gemak kan de gebruiker hulp bijboeken, zodat de koerier helpt met het uitladen van de aankopen.

Toegankelijk

Florence Schmit, directeur van Marktplaats, benadrukt de voordelen van de samenwerking: “Met de service van Brenger kunnen we voor onze gebruikers afstand als obstakel wegnemen om tweedehands spullen vanuit heel het land te kopen en verkopen. Gebruikers hoeven op hun vrije dag geen busje meer te huren of met hun eigen auto de aankoop op te halen. De manier van vervoer sluit aan op onze doelstelling om duurzaamheid te bevorderen en ons platform nog toegankelijker te maken.”

Webshop

Het doel van Brenger is altijd geweest om het kopen en vervoeren van tweedehands items net zo makkelijk te maken als winkelen bij een webshop. “Veel mensen laten een tweedehands item vaak links liggen door gebrek aan transportopties en kiezen dan voor nieuw. Dat biedt kansen. Onze technologie maakt tweedehands kopen inclusief vervoer mogelijk”, aldus CEO Derk van der Have.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Anita Hestens