40 vrachtwagens

Van Eck overgenomen door TransMission Groep

Vrachtwagens van Van Eck en TransMission.
Vrachtwagens van Van Eck en TransMission. Foto: Siem van Eck

Wegvervoerder Van Eck wordt overgenomen door de TransMission Groep. De overname omvat 40 vrachtwagens en is per 1 oktober van kracht.

TransMission is een samenwerking tussen een aantal zelfstandige transportbedrijven, die werken met hetzelfde IT-systeem en dezelfde prijsafspraken hanteren. De groep heeft 13 vestigingen en een wagenpark van ruim 500 vrachtwagens.

Alle medewerkers van Van Eck Transport zullen meegaan naar de nieuwe organisatie, die verder zal gaan onder de naam Van Eck TransMission BV. De nieuwe eigenaren zijn vijf TransMission-leden: Bode Scholten (Zoetermeer), HST (Enschede), Koopman (Noordhorn/Bergen op Zoom), Sluyter (Assen) en Wetron (Weert).

Schaalvergroting

“Het is een emotionele maar weloverwogen beslissing”, zegt Arno van Eck, mede-eigenaar van Van Eck Transport. “Na meer dan een eeuw als familiebedrijf te hebben gefunctioneerd, realiseren we ons dat de uitdagingen van de moderne logistieke sector vragen om schaalvergroting en innovatie.”

“De overname is ingegeven door de behoefte aan nieuwe investeringen in elektrificatie en verduurzaming, en is noodzakelijk om de huidige marktontwikkelingen bij te houden”, licht Van Eck toe.

Voorlopig blijft het huidige managementteam aan het stuur, op termijn krijgt het bedrijf een nieuwe algemeen manager. Een overnamebedrag maken de bedrijven niet bekend.

Auteur: Roel van der Maas