Top 50 transport en logistiek

“Dachser meest winstgevende transportbedrijf in 2022”

Foto: Dachser

Dachser was in 2022 het meest winstgevende bedrijf in de Nederlandse transport en logistiek. Daarna volgen Heisterkamp Transport, Neele-Vat Logistics, Claassen Logistics en TSN Groen. Dat concludeert financekantoor Aeternus op basis van jaarcijfers.

Dachser, Heisterkamp, Neele-Vat, Claassen en TSN Groen vormen de top vijf binnen de Top 50 Transport en Logistieke Bedrijven van Aeternus Corporate Finance dat de prestaties van de 50 best financieel presterende bedrijven in de sector in beeld heeft gebracht.

In de editie van 2024 van de Aeternus Top 50 Transport en Logistieke Bedrijven zijn er enkele opvallende verschuivingen te zien. Heisterkamp Transport heeft bijvoorbeeld een flinke stijging doorgemaakt, van de 48e plaats in de vorige editie naar de tweede plaats nu. Dit is te danken aan een aanzienlijke verbetering in hun financiële resultaten.

Verder bestaat de top 5 van dit jaar, behalve Dachser, geheel uit partijen die niet eerder in de top 5 stonden. TSN Groen, bijvoorbeeld, stond vorig jaar nog niet in de lijst en heeft nu een prominente plek veroverd. Hetzelfde geldt voor andere nieuwkomers in de top 5. Terwijl Base Logistics, die vorig jaar nog in de top 5 stond, dit jaar niet is opgenomen vanwege de overname door Staci. VTS Transport & Logistics, de nummer 3 van vorig jaar, ontbreekt ook in de lijst, aangezien het bedrijf op het moment van opmaken van de lijst de jaarrekening van 2022 nog niet had gepubliceerd.

Geen jaarrekening

Ook andere partijen die vorig jaar in de top 50 stonden, staan niet in dit rapport omdat deze partijen de jaarrekening 2022 nog niet hebben gedeponeerd. Dit geldt naast VTS bijvoorbeeld voor Nunner Logistics, Bolk Transport en HST Groep. Flextronics Logistic, de gedeelde nummer één van het jaar ervoor, staat dit jaar op de achtste plek.

Behalve TSN Groen zijn er nog acht partijen die vorig jaar niet in de top 50 stonden. Dit zijn Kuehne+Nagel, ID Logistics, De Zwaluw Logistics, Mainfreight Nederland, Geodis Logistics Nederland, Wesseling Transport, Schavemaker Logistics, Rhenus Logistics en Farm Trans.

Onderwerpen:

Auteur: Anita Hestens