Active Ants opent in juli 2021 een vestiging in Willebroek in hetzelfde pand als Nedcargo. Om de groei van de Belgische e-commerce markt te ondersteunen, installeert het bedrijf een nieuw robotgestuurd e-commercesysteem. De twee bedrijven ontdekten bij de kennismaking mogelijkheden tot samenwerking. “Nedcargo is sterk in levensmiddelen en sterkedrank, een branche waarin wij nog bijna niet actief zijn, maar die wel veel e-commercebehoeften kent”, aldus Jeroen Dekker, een van de oprichters van Active Ants.

E-commerce dankzij Active Ants

Nedcargo als distributeur van levensmiddelen en sterkedranken bevoorraadt nu vanuit Willebroek alle grote supermarktketens in de Benelux evenals groothandels, speciaalzaken en horeca. Wat mist is een e-commercetak, constateert Jurgen Mook, coo bij Nedcargo. “Onze klanten gebruiken nu vaak resellers voor het e-commercekanaal. Via Active Ants kunnen we nu direct een e-commercekanaal aanbieden.”

Snellere groei door samenwerking

Als 3pl-dienstverlener richt Active Ants zich vooral op snelgroeiende webshopondernemingen die hun volledige voorraad neerleggen bij dit bedrijf en waarvoor zij de pick & pack en verzending verzorgen. Moederbedrijf bpost group zag vorig jaar de e-commercemarkt enorm groeien en zag mogelijkheden om de activiteiten van dochteronderneming Active Ants ook in België op te starten. Reeds deze zomer worden de eerste vijf Belgische klanten verwelkomd. Door de samenwerking met Nedcargo hoopt Active Ants in België nog sneller te kunnen groeien.

Aparte accijnsafspraken

Nedcargo-ceo en -oprichter Roderick de la Houssaye is blij dat hij naast een e-commerceoplossing in de Benelux ook via Active Ants een Europese e-commerceoplossing kan bieden. "Voor de alcoholische dranken hebben we buiten de Benelux nog een aantal obstakels, omdat er in ieder land aparte accijnsafspraken zijn. Wij kunnen ondertussen naast de Benelux ook al Frankrijk en Duitsland veraccijnst leveren. De komende maanden komen daar nog vier landen bij. De ambitie is om heel Europa te kunnen doen.”

Omni-commercestrategie

Kathleen Van Beveren, ceo Parcels & Logistics Eurasia bij bpost group, vult aan: “Wij doen meer dan pakjes uitreiken: het hele proces dat er aan voorafgaat – van opslag van producten, over verwerken en klaarmaken van bestellingen tot transport – nemen we voor onze rekening. Zowel retailers als e-tailers zijn op zoek naar een partner die dit hele logistieke proces voor zijn rekening neemt. De vraag naar een wereldwijde speler die een omni-commercestrategie mee waarmaakt, is groot. Ons aanbod speelt hierop in. Onder andere deze samenwerking met Nedcargo bevestigt dit.”