“De tijd is er rijp voor dat we de laatste stap zetten in het samengaan van onze bedrijven”, zegt directeur en mede-eigenaar Aris van Daalen. Zijn compagnon Gerard van den Bos voegt hieraan toe: “Hiermee zetten we een stap in de toekomst, maar zetten we de geschiedenis tegelijkertijd voort. Het voelt alsof twee families één worden."

BosDaalen is geen overname

De twee directeuren benadrukken dat er geen sprake is van een overname. “Cargoboss en Van Daalen Transport waren en blijven in handen van de twee families”, legt Van Daalen uit. “We werken al sinds de jaren zeventig intensief samen. Zeker op het gebied van backoffice zijn er al eerder veel diensten samengevoegd. Wij blijven werken vanaf onze hoofdvestiging in Maasdijk en onze vestiging in Eschbach, Duitsland. Het is voor ons een logische stap dat we nu onder één naam, met één logo en één krachtige uitstraling verdergaan.”

De twee familiebedrijven werden opgericht door de twee overgrootvaders van de huidige directeuren, Cargoboss in 1902 en Van Daalen Transport in 1920. “Dat stuk historie laten we niet los, dankzij de naam BosDaalen”, aldus Van Daalen.

Geconditioneerd groupagevervoer

BosDaalen richt zich net als de twee oude bedrijven op geconditioneerd groupagevervoer van groente, fruit, bloemen en planten naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. “Ons klantenbestand loopt redelijk door elkaar heen. Ook in dat opzicht is het een logische keuze dat we nu één firma worden”, vertelt Van den Bos. “We willen een topspeler zijn in een markt die steeds vaker vlugger en verser is”, voegt Van Daalen toe. “We voegen nu twee gezonde bedrijven samen tot één sterke en herkenbare speler.”

Nieuw logo, nieuwe kleuren

Met het samengaan van de twee bedrijven ontstaat een onderneming met zo’n 350 personeelsleden en een wagenpark van 120 vrachtwagens. Deze vrachtwagens worden gefaseerd voorzien van het nieuwe logo en de kleuren die werden ontworpen door het Rotterdamse ontwerpbureau Studio Fraaj. Van Daalen: “Het is de verwachting dat de eerste vrachtwagens met de nieuwe naam in het begin van komend jaar rondrijden.”

Cargoboss en Van Daalen Transport stellen zich voor onder hun nieuwe naam BosDaalen: