"Deze nieuwe en fantastische opdracht is een geweldige erkenning voor onze afdeling Brandstofdistributie”, zegt Bertil Bouwhuis, managing director Chemical Logistics van Nijhof-Wassink. 

Meegewerkt met BP

Bouwhuis vertelt dat het transportbedrijf in de afgelopen anderhalf jaar met twee van zijn brandstofcombinaties heeft meegedraaid in het werk van BP. "Ons specialisme in het transport van chemische producten en onze ruime ervaring in brandstofdistributie heeft een positieve invloed gehad op de samenwerking met BP Nederland. De erkenning door middel van deze opdracht is een groot compliment voor onze mensen bij de planning, de veiligheidsondersteuners en onze visitekaartjes, de chauffeurs."

Reductie CO2-uitstoot

"Door niet alleen het transport uit te besteden, maar ook de planning, worden de ritten van en naar de tankstations nog efficiënter gepland”, vervolgt Bouwhuis. "Hiermee wordt de CO2-uitstoot verder gereduceerd. Onze sterke focus op veiligheid en duurzaamheid sluit perfect aan op de ambities van BP om op een veilige, respectvolle en duurzame wijze energie te leveren."

Overname

Vorige maand maakt het Rijssense Nijhof-Wassink bekend dat het de activiteiten van het Belgische transportbedrijf Thuysbaert heeft overgenomen. Daarmee wil het bedrijf zijn rol in het mengvoedertransport uitbreiden.