Burgemeester Jan van Belzen is trots op het familiebedrijf, dat vorig jaar zijn honderjarig bestaan vierde: “Als burgemeester van Barendrecht ben ik trots op deze toekenning aan het Barendrechtse bedrijf Euser. Dit bedrijf is al honderd jaar geworteld in onze samenleving en levert nog steeds een belangrijke bijdrage aan de economische dynamiek van Barendrecht. Dat is een prestatie van formaat.”

Euser begon als bodedienst

Tuinderszoon Aart Euser startte in 1919 een bodedienst met paard en wagen in Barendrecht. Na de Tweede Wereldoorlog breidden de zonen Cor en Henk, als Gebroeders Euser, het bezorggebied in de regio Rotterdam en Drechtsteden uit. Ieder met zijn eigen vrachtwagen. De in Barendrecht destijds grootste groente- en fruitveiling van Zuid-Holland leidde er begin jaren zeventig toe dat de derde generatie Ad (zoon van Cor) en later ook Bas (zoon van Henk) zich meer en meer ging richten op ‘geconditioneerde’ transporten agf en dagvers. Eind jaren negentig kwam in het inmiddels uitgegroeide transportbedrijf Euser ook de vierde generatie Lisette, dochter van Ad, de organisatie van binnenuit versterken. 

Nu staan Bas (53) en Lisette (40) aan het roer van het familiebedrijf, dat met twaalf externe locaties in het land en met ruim 350 wagens en zeshonderd personeelsleden tot een van de grootste logistieke ‘geconditioneerde’ dienstverleners van Nederland gerekend mag worden. 

Crisisbestendig

“De coronacrisis is natuurlijk niet de eerste crisis die we als honderdjarige meemaken", zegt Bas Euser. "Wel is het bijzonder en zijn we trots dat we als grote dienstverlener in de food- en zorgsector tot de cruciale sectoren worden gerekend: korte lijntjes, snel schakelen en aangepaste processen. Op deze manier konden we direct de supermarkten maximaal bevoorraden en de distributie in de zorgsector verder intensiveren. Aan de andere kant werd de levering aan de horeca van de ene op de andere dag tot een minimum afgeschaald.”

Lisette voegt hieraan toe: “Wij zijn trots op onze mensen die zich juist in deze tijd flexibel toonden, waardoor ons bedrijf erin geslaagd is de kwaliteit en service op peil te houden. Het predicaat Koninklijk zorgt voor een extra dimensie. Het is een belangrijke erkenning die ons alleen maar meer vertrouwen in de toekomst geeft.”