Schoonspoelen onder de kraan met zeep en de Cat phone kan weer veilig door een ander worden gebruikt. De smartphones laten zich ook goed bedienen met natte vingers of met (werk)handsschoenen aan. Ook iets dat in deze corona-periode steeds vaker zal voorkomen.

Minder ideale omstandigheden

Cat phones zijn vanzelfsprekend niet speciaal ontwikkeld voor deze corona-tijd. Ze bestaan al sinds 2012 en zijn vooral bedoeld voor mensen die onder minder ideale omstandigheden werken. De fabrikant denkt daarbij aan de bouw, agrarische sector, transport, politie, brandweer, automonteurs en dergelijke. In feite een omgeving waar ook de Caterpillar voertuigen op hun plaats zijn.  Cat phones worden onder licentie van Caterpillar geproduceerd.

De Cat phone serie is opgebouwd uit een reeks toestellen die per model meer mogelijkheden bieden. Het basismodel, de B26 biedt de functies bellen en sms en het topmodel (S61) beschikt zelfs over een thermische camera waarmee op afstand kan globaal worden vastgesteld of iemand koorts/verhoging heeft. Handig bij een eerste screening of iemand wellicht iets onder de leden heeft. 

Algemeen

Accuduur is voor de meeste Cat phone-gebruikers erg belangrijk. De fabrikant meldt dat zelfs bij intensief gebruik elke telefoon ten minste een volledige dag meegaat, bij minder intensief gebruik is dit vaak zelfs twee dagen of meer. 

De toestellen worden verkocht via TLN-Telecom.

Een overzicht van de Cat phone-modellen en hun kenmerken:

B26, 2G, bellen en sms

B35, 4G, bellen, sms Google maps, Facebook, Whatsapp

S31, instap model volledige 4G smartphone

S41, 4G smartphone met super grote accu

S52, robuuste smartphone met slank design

S61, de telefoon met thermische camera

Al het laatste nieuws omtrent trucks, distributie en alles in de transportbranche lees je bij Transport Logistiek.