Vrachtwagens die Kimberly-Clark's hygiëne- en persoonlijke verzorgingsproducten van Tsjechië naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren, worden op hun beurt door Chep gebruikt om zijn blauwe herbruikbare pallets van het Verenigd Koninkrijk naar Tsjechië te vervoeren. Beide bedrijven zullen dagelijks gemiddeld drie vrachtwagens delen. SmartWay Logistics, een van de merken van logistiek dienstverlener Van der Wal, zal beide transportflows zodanig coördineren dat leeg transport en stilstand worden voorkomen. Dit heeft een verhoogde productiviteit voor beide vervoerders tot gevolg. 

Minder transportkosten voor Kimberly-Clark en Chep

De transportsamenwerking tussen de drie partijen zorgt voor, naast de jaarlijkse CO2-reductie en een daling in het aantal lege vrachtwagens, voor besparingen in transportkosten voor zowel Kimberly-Clark als Chep. Van der Wal-ceo Henk Van der Wal legt uit: “Ons gezamenlijke doel is om leeg transport met ten minste 10 procent terug te dringen. Volgens onze berekeningen gaan we dat doel zeker halen. Van een gemiddelde van 20 procent aan leeg transport gaan we nu terug naar 5 tot 10 procent.”

Reactie Chep

Volgens Michael Gierloff, European transport director bij Chep, past de logistieke samenwerking perfect bij Chep's programma met oplossingen voor Europese transportsamenwerking. “Ons programma rond transportsamenwerking telt meer dan 210 partners die zich richten op het terugdringen van de bestaande inefficiëntie in het Europese transport door minder lege vrachtwagens te laten rijden en transport beter te benutten. Elf klanten van Chep Benelux zijn er samen in geslaagd om 202.158 minder kilometers te rijden en 161 ton minder CO2 te produceren. De geïmplementeerde projecten hebben in de afgelopen twaalf maanden meer dan 4.700 ton aan CO2-uitstoot voorkomen en alle partners belangrijke economische voordelen opgeleverd.”

Reactie Kimberly-Clark

Mark Lowe, European Transport Manager bij Kimberly-Clark, is ook enthousiast over de logistieke samenwerking. “Bij Kimberly-Clark zijn we bezig de broeikasgasuitstoot en de klimaatimpact van onze supplychain te verkleinen. Duurzame transportoplossingen zoals dit project zorgen voor minder lege kilometers en minder uitstoot, en helpen ons onze wereldwijde duurzaamheidsdoelen op het gebied van energie en klimaat te behalen.”