Logistiek dienstverleners, transporteurs en verladers die klant zijn bij Collect + Go – dat zich specialiseert in het digitalisering van vrachtdocumenten in het beroepsgoederenvervoer – kunnen van iShare gebruikmaken. Dat is makkelijk omdat ze met een identiteit van dit afsprakenstelsel ook kunnen inloggen op andere datahubs die zijn aangesloten bij iShare.

Veiliger Collect + Go

Bovendien is een iShare-identiteit een stuk veiliger omdat deze zekerheid biedt over de identiteiten van partijen met wie data wordt gedeeld. Bijvoorbeeld de zekerheid dat de persoon die de lading aftekent, ook daadwerkelijk is wie hij zegt dat hij is, en bevoegd is om deze data te delen. IShare biedt zekerheid omdat het stelsel automatisch en ‘onder water’ de identiteit controleert en verifieert. Hans Togtema, founder en ceo van Collect + Go: “Met iShare voegen we extra vertrouwen toe aan ons platform. Doordat we conform de eisen van het iShare-stelsel het PKIOverheid-certificaat toepassen, weten andere ketenpartijen met wie ze zakendoen. Hiermee geven we onze klanten toegang tot een hoger beveiligingsregime.”

Interoperabiliteit

Het dienstverlenende bedrijf faciliteert samen met andere eCMR-providers binnen het open samenwerkingsverband Digi-Transit interoperabiliteit. IShare geeft daar een impuls aan. “De uitwisseling van eCMR-data tussen verschillende eCMR providers is een belangrijke voorwaarde om over te kunnen stappen van papier naar digitaal”, zegt Togtema. "Een transactie kan immers starten op het ene platform en verder worden afgehandeld op het andere platform.”

Volledige controle over data

Klanten hoeven met iShare niet steeds opnieuw bilaterale verwerkersovereenkomsten af te sluiten met Collect + Go elke keer als zij data willen delen. De juridische afspraken die nodig zijn om onderling data te delen worden namelijk al gedekt door de juridische afspraken van iShare. Bovendien kunnen klanten met iShare het eCMR-platform machtigen om namens hen data te delen. “Tot nu toe sluit iedere klant een verwerkersovereenkomst met ons. Dit is een statische, tijdrovende en kostbare manier om data beveiliging te organiseren. Met iShare kunnen we naar een situatie waarin onze klanten zelf aan het stuur zitten en op elk moment aan kunnen geven met wie ze hun data willen delen.”

Slimmer samenwerken 

Gerard van der Hoeven, directeur Stichting iShare: "We zijn heel blij met de onboarding van Collect + Go. Door zijn aansluiting zijn al zijn klanten in staat om data te delen over de keten heen en slimmer samen te werken. Daarnaast is de aansluiting van de eCMR-spelers een belangrijke stap in het verder digitaliseren van de logistiek. Al met al een mooie stap voor beide partijen.”

Over Collect + Go

Collect + Go is gespecialiseerd in het digitaliseren van vrachtdocumenten in beroepsgoederenvervoer. Met zijn plug-and-play implementatiemodel stelt het klanten in staat om vrachtdocumenten meteen te digitaliseren. Dit implementatiemodel sluit volgens het bedrijf goed aan op de wensen van grote en middelgrote verladers en transporteurs. Het Collect + Go-platform is gecertificeerd door de overheid (Niwo) en voldoet aan alle wet- en regelgeving voor toepassing in de Benelux en daarbuiten.