Combex TransportBIEQ Consulting Group levert TransportBI speciaal voor transportbedrijven, op basis van Microsoft Power BI. TransportBI biedt Combex overzichtelijke dashboards met alle typische transport-kpi’s.

Kpi’s voor transportbedrijven

TransportBI bevat standaard al een aantal dashboards met veel gebruikte kpi’s in transportbedrijven. Zo zijn er dashboards voor wagenparkbeheer, customer service, hrm, planning, finance en facturatie. Een voorbeeld van een kpi is wat er vervoerd moest worden, in relatie tot wat Combex daarvoor heeft moeten doen. Dat geeft inzicht in de beladingsgraad en het aantal lege kilometers. Combex deelt periodiek ook enkele kpi’s met zijn klanten. Online kunnen klanten zelf de gegevens bekijken en de leverbetrouwbaarheid kunnen ze zelfs per dag bekijken.

Combex vervangt excelrapportages

Voorheen werkte Combex met zeer uitgebreide excelrapportages. Marco Winder, algemeen directeur van Combex: “Wat we met die rapportages konden, was op zich toereikend. Maar het kostte ons elke periode heel veel tijd om ze te realiseren. Met TransportBI hebben we direct inzicht in de gewenste cijfers, op elk gewenst moment. De informatie die in allerlei systemen zit, is nu eindelijk gecombineerd tot één overzichtelijk dashboard.”