Deze zogenoemde assetdeal omvat zowel de medewerkers van de binnenscheepvaartonderneming als de klantcontacten.

Groter serviceportfolio Contargo

"Met Barge Line Today kunnen wij activiteiten binnen de Benelux verder uitbreiden. Deze overname biedt ons een interessante mogelijkheid om het serviceportfolio uit te breiden, met name in de regio Rotterdam," aldus Marcel Hulsker, co-manager bij Contargo.

Barge Line Today is een aanbieder van binnenscheepvaarttransporten in het gebied van de ARA-havens (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen). Tot het pakket aan diensten behoren de dagelijkse lijndiensten op het gebied van containervervoer tussen de diverse terminals in Rotterdam en andere verbindingen binnen de regio, zoals de binnenscheepvaart van en naar Dordrecht en Moerdijk. Evenals de overnemende partij werkt Barge Line Today met participatie- en chartercontracten en organiseert men scheepstransporten met een laadvermogen tot 500 teu of 5.000 ton per schip.

Activiteiten binnenscheepvaart

De activiteiten van Barge Line Today worden na de fusie binnen de reeds bestaande binnenscheepvaartactiviteiten in de Benelux onder de handelsnaam Transbox geïntegreerd. Barge Line Today's huidige manager Carsten Borchers wordt manager van Contargo Transbox in België en van Contargo Network Service.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,1 miljoen teu behoort het bedrijf tot de grote logistieke containernetwerken in Europa en integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland 24 containerterminals en zeven vestigingen in Duitsland, Nederland en België. Ze heeft eigen scheeps- en spoordiensten.