De overname van activiteiten omvat 85 eenheden en 135 man personeel en is een verdere versterking van de bestaande activiteiten van de Cornelissen Groep. Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen marktsegmenten aan te brengen, zeggen beide bedrijven klaar te zijn voor de toekomst.

Cornelissen Groep wil meer schaalgrootte

“We zien de overname van deze winkeldistributieactiviteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening”, aldus Mark van der Drift, ceo bij de Cornelissen Groep. "Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden. Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector.”

Strategische keuze voor focus

Joost Visbeen, ceo van DLG, vult aan: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen.” 

vrachtwagens dlg cornelissen groep

Logistieke stromen verbinden

DLG is een familiebedrijf met 135 jaar ervaring. Zijn kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en het bedrijf blijft daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van € 130 miljoen en ruim 1.000 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en pharmabedrijven.