“DB Schenker Benelux blijft investeren in de toekomst,” zegt Pierre van Diesen, head of Land Transport Benelux. “De landtransportvestiging in Tilburg vormt een strategische locatie in ons Europese netwerk. De korte afstand tot de snelweg A58 is ideaal en draagt bij aan beperking van de CO2-uitstoot. Dit gaf voor ons de doorslag om op deze locatie te blijven. Om te kunnen groeien en concurreren en om een goede service te blijven verlenen investeren we in de verduurzaming en modernisering van het bestaande pand.”

DB Schenker pakt warehouse aan

Naar verwachting start de renovatie medio 2021 en deze zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Het warehouse wordt in zijn geheel aangepast op de crossdockactiviteiten voor palletdistributie. Via een ingebouwd vloerkettingbaansysteem zullen pallets geautomatiseerd op een veilige en efficiënte wijze intern worden verplaatst. Het pand wordt voorzien van energiezuinige ledverlichting en het gebruik van zonnepanelen zal maximaal worden toegepast. De nieuwe terreininfrastructuur wordt aangepast aan de groei van verkeersbewegingen, zodat veiligheid, security en efficiency ook in de toekomst gegarandeerd zijn. In totaal zijn er 350 medewerkers werkzaam in de vestiging.

Zes landtransportterminals

De landtransportterminals van DB Schenker in de Benelux zijn gevestigd in Tilburg, Ede, Oldenzaal, Eupen, Mechelen en Zwevegem met dagelijkse vertrekken binnen het Europese netwerk.