Voor De Klok Logistics gerund door ondernemer Remco Vos, is deze overname een mooie kans om goede en enthousiaste vakmensen aan het personeelsbestand toe te voegen. “De werkzaamheden die Thijssen Transport uitvoert, zijn nagenoeg dezelfde als die van ons”, vertelt de directeur-eigenaar. “De medewerkers van Thijssen passen goed bij ons en zijn, net als onze medewerkers, gewend om een hoog serviceniveau te leveren.’’ 

Ervaringen met Thijssen Transport

De Klok werkt al langere tijd met Thijssen samen als charter voor zijn fijnmazige distributieactiviteiten. Door de opgedane ervaringen met de medewerkers en het samenwerken met de directie van Thijssen Transport wist De Klok Logistics al snel dat het een fijn bedrijf is om mee samen te werken. Met name het vakmanschap van de medewerkers en de goede personele sfeer bij Thijssen Transport zijn belangrijke redenen geweest om de vraag om overname serieus en snel te beantwoorden. 

overname thijssen transport door de klok logistics

“Wij hebben zeer kritisch gekeken naar eventuele overnamekandidaten”, reageert de directie van Thijssen Transport. “De no-nonsenseaanpak van Thijssen Transport moet matchen met een bedrijf waar dit ook gevraagd wordt. Bij De Klok Logistics wordt nog de authentieke transporttaal gesproken, waardoor het voor ons de meest ideale overnamekandidaat is. Vooral de zekerheid dat al onze medewerkers in dienst kunnen treden bij De Klok was iets wat voor Thijssen van héél groot belang is.” 

Kennismaken met De Klok Logistics

Uiteraard is het voor de betrokken medewerkers even wennen om bij een veel groter bedrijf dan Thijssen Transport te gaan werken. “Er is een programma gemaakt om de medewerkers kennis te laten maken met de bedrijfscultuur binnen De Klok Logistics”, zegt Vos. “We willen een fijne en prettige werkomgeving bieden, zodat mensen zich thuis voelen en met plezier naar het werk gaan.” 

vrachtwagens de klok logistics

Bij De Klok Logistics werken vijfhonderd medewerkers. Er rijden 250 trucks en de warehousecapaciteit is 140.000 m2. De focus van het bedrijf ligt op het bieden van logistieke oplossingen, zoals supplychain, fulfilment en binnenlands goederenvervoer, ondersteund door geavanceerde IT-concepten.