Wehkamp en DHL willen in de komende jaren werken aan innovatieve bezorgoplossingen waardoor de klant het beste aflevermoment en -locatie kan kiezen. Klanten waarderen volgens beide bedrijven de snelle levering (vandaag voor 23.59 uur besteld, morgen in huis), het gratis kunnen selecteren van tijdvakken en de gratis bezorging op zaterdag. Sinds een paar maanden bestaat al de mogelijkheid om een pakket nog dezelfde dag te laten bezorgen als het voor 13.00 uur besteld is.

Naast het aanbieden van de beste en meest klantvriendelijke bezorgopties in de markt nemen beide partijen concrete stappen om alle pakketten klimaatneutraal te bezorgen.

Zonnepanelen Wehkamp

Wehkamp werkt al langer aan verduurzaming. Zo is het distributiecentrum in Zwolle uitgerust met 15.000 zonnepanelen. Ook won het onlinewarenhuis in de afgelopen jaren verschillende awards voor onder meer de verduurzaming van de verpakkingen die 64 procent minder CO2-uitstoot opleveren en voor de slimme logistieke oplossingen die samen met DHL werden bedacht.

DHL bezorgt klimaatneutraal

De bezorging van pakketten door DHL is klimaatneutraal. Om zo duurzaam mogelijk te bezorgen heeft de pakketbezorger afgelopen jaren flink geïnvesteerd in zijn netwerk. De komende maanden voegt het bedrijf ruim zeshonderd elektrische bestelauto’s toe en heeft met 2.000 elektrische voertuigen naar eigen zeggen de grootste elektrische vloot van Nederland. De elektrische bedrijfswagens rijden vanuit een landelijk dekkend netwerk van 140 CityHubs; daarvan worden 26 vestigingen de komende twee jaar vergroot en volledig duurzaam.

DHL investeert ook verder in zijn sorteercentra. Na Amsterdam, Zaltbommel en Utrecht opent DHL in het najaar een volledig duurzaam sorteercentrum in Dordrecht – het vierde in vier jaar tijd. Tussen de sorteerhubs rijden vrachtwagens die zoveel mogelijk rijden op hvo100-diesel. DHL heeft zijn roadmap naar klimaatneutraal bezorgen in 2025 vastgelegd dat waar reduceren nog niet kan door het uitblijven van duurzame alternatieven, de uitstoot wordt gecompenseerd.