Het faciliteren van gebruik van klimaatvriendelijke brandstof past bij DKV’s Groene Missie richting koolstofneutrale mobiliteit. De mobility-serviceprovider wil al in 2023 een CO2-negatieve onderneming zijn en partners ondersteunen bij het met 30 procent terugdringen van hun CO2-uitstoot door transport in 2030, ten opzichte van 2019. 

DKV Mobility breidt verder uit

De duurzame tankkaart is niet de enige aankondiging van DKV Mobility. De mobility-serviceprovider wil ook gaan innoveren in digitale mobiliteitsoplossingen. Daarvoor gaat het bedrijf een samenwerking aan met Intellias, technologiepartner voor topondernemingen, om verschillende innovaties in de mobiliteitssector verder te ontwikkelen. “We kijken ernaar uit om onze jarenlange relatie met DKV Mobility nu verder uit te bouwen tot een strategisch partnership”, zegt Andriy Terlyha, chief delivery officer bij Intellias. “De samenwerking is gefocust op het doorontwikkelingen van digitale mobiliteitsoplossingen voor wagenparken en logistiek.”
DKV en Intellias werkten al eerder samen aan diverse projecten, zoals DKV Analytics: een digitale tool voor efficiënt kostenmanagement voor wagenparken.

Acceptatie EnerMia vergroot laadnetwerk

Voor de uitbreiding van het acceptatienetwerk voor zowel laden als tanken gaat DKV-dochter Greenflux samenwerken met EnerMia. Hierdoor breidt het laadnetwerk van DKV met 110 laadpunten uit in het noorden van Italië. Het totale laadnetwerk in Europa van het bedrijf groeit hiermee naar eigen zeggen uit tot meer dan 300.000 laadpunten.

DKV Mobility breidt uit in Spanje

Ook kunnen klanten van DKV Mobility hun voertuigen tegenwoordig aftanken bij 84 Spaanse Q8-stations. “We zijn erg tevreden dat al onze klanten, of ze nu in een auto of een truck rijden, kunnen profiteren van het partnership”, zegt Sven Mehringer, managing director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. “Ongeveer de helft van de bijgekomen stations is namelijk speciaal geschikt voor trucks.”

Buiten de uitbreiding van het Spaanse acceptatienetwerk groeien ook andere services voor de Spaanse, markt voor klanten van DKV. Zo kunnen DKV Card-gebruikers nu ook hun Spaanse btw probleemloos laten restitueren, aldus de onderneming.