Alfa Transport Service (ATS) vormt een aanvulling op de bestaande refunddivisie van de leverancier van mobiliteitsdiensten. Deze divisie draagt zorg voor de restitutie van de btw op goederen en diensten die in het buitenland zijn gekocht. Door deze acquisitie wordt het huidige klantenbestand uitgebreid. Dankzij de overname van Alfa Commercial Finance (ACF) is DKV nu ook in staat om financiële diensten te verlenen zoals factoring: de overdracht van de vorderingen van een bedrijf aan een financiële dienstverlener.  

Uitbreidingsstrategie DKV 

Marco van Kalleveen, ceo van DKV Mobility Services, zegt hierover: "Met deze twee nieuwe overnames zetten wij onze uitbreidingsstrategie in een hoog tempo voort. Naast onze kernactiviteiten, zoals de tankpassen en toldiensten, is het verlenen van financiële diensten, zoals btw- en accijnsrestitutie, een belangrijk onderdeel van ons portfolio. Dankzij deze overnames wordt ons geïntegreerde serviceportfolio verder uitgebreid en kunnen wij onze rol als toonaangevende aanbieder van mobiliteitsservices in Europa nog beter vervullen."

Reacties ATS en ACF

Frank en Bert Dijkstra, de directeuren en aandeelhouders van ATS: "In de afgelopen dertig jaar zijn wij er samen met onze werknemers in geslaagd om ATS te laten uitgroeien tot een gerenommeerde internationale partner van transportbedrijven, oliemaatschappijen en leveranciers van tankkaarten. De DKV Group is voor ons de ideale partner om onze onderneming ook in de toekomst voortvarend verder te laten groeien."

Bart Romeijn, ceo van ACF: "ACF is een toonaangevende leverancier van factoringdiensten die onafhankelijk van banken opereert. Met onze financiële diensten ondersteunen wij klanten bij een economisch duurzame bedrijfsvoering en minimaliseren wij de risico's van een insolventie als gevolg van het niet kunnen innen van uitstaande vorderingen. Dankzij DKV kunnen wij deze dienstverlening in de komende jaren verder versterken en uitbreiden."

Onder de DKV-paraplu

ATS en ACF zullen in de toekomst als onafhankelijke units functioneren onder de paraplu van de DKV Group. De overnames brengen voor de bestaande klanten van de twee bedrijven geen veranderingen met zich mee.

Meer informatie: www.dkv-euroservice.com 

Het laatste nieuws omtrent trucks, materieel en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.