Dankzij camera’s aan alle kanten van de vrachtauto kan de chauffeur het verkeer om zich heen in de gaten houden via de beeldschermen in zijn cabine. Naast deze belangrijke wijziging voldoet de vrachtauto ook aan allerlei andere veiligheidscriteria en sluit daarmee volledig aan op de visie van DON Opleidingen.

Mercedes-Benz Actros met camera's 

Cees den Elzen is rijinstructeur en wagenparkbeheerder bij DON Opleidingen en staat te popelen om zijn kandidaten op te leiden in deze unieke vrachtauto. “Rijden in dit nieuwe voertuig met mirrorcam is veel veiliger en milieubewuster. De mirrorcam is de toekomst en ik vind het een logische stap om onze kandidaten hierin les te geven. Zo stomen we hen klaar voor wat ze te wachten staat.”

Mirrorcam: 'Andere tak van sport'

Den Elzen vervolgt: “Rijden in een vrachtauto met camera’s is wel een andere tak van sport en het verdient alle aandacht om kandidaten dit zorgvuldig te leren. De cabine is ingericht met diverse beeldschermen waarmee onder andere de dode hoek duidelijk in beeld is, maar chauffeurs zullen moeten wennen aan de beeldschermen. Dankzij de camera’s is het rijden met de Mercedes Actros veel veiliger, zowel voor chauffeurs als medeweggebruikers."