Het klinkt natuurlijk heel mooi: door middel van preventieve maatregelen kunnen ernstige problemen voorkomen worden. Hoeft er dan nooit een band vervangen te worden? Zeker wel! Maar door verschillende services – zoals Euromaster's MasterCare, wagenparkinspecties en de vierlevensstrategie – kan het maximale uit banden worden gehaald.

Duurzaam zonder extreem hoge kosten

"Duurzaamheid is anno 2021 een hot topic”, weet Arno Broeders, accountmanager bij Euromaster. "Er wordt van bedrijven verwacht dat zij hun steentje bijdragen aan de zorg voor het milieu, met vaak hoge kosten als gevolg. Euromaster laat zien dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn: met preventieve wagenparkcontroles, data die wordt bijgehouden in een digitaal rapportagesysteem en het maximaliseren van de levensduur van banden, gaan ondernemers duurzaam te werk zonder extreem hoge kosten.” 

Wagenparkinspecties

Door preventief onderhoud van banden kan stilstand van voertuigen tot wel 50 procent gereduceerd worden”, stelt Broeders. "Het zijn vaak simpele handelingen, zoals het controleren van de bandenspanning. Banden die op spanning zijn, leveren minder brandstofverbruik en dus minder CO2-uitstoot op." De resultaten van de inspectie worden met het MasterCare-programma digitaal bijgehouden.

euromaster duurzaamheid

Vierlevensstrategie

Dat banden uiteindelijk een keer aan vervanging toe zijn, is niet te voorkomen. Maar voordat het zover is, past Euromaster de zogenoemde vierlevensstrategie toe. Het begint met een nieuwe band. Het tweede leven is het herprofileren van de gebruikte band. Vervolgens wordt het loopvlak van de geherprofileerde band vernieuwd als dit versleten is. Als laatste kan dit vernieuwde loopvlak ook opnieuw geprofileerd worden. Broeders: "Door het vernieuwingsproces hebben we tot 70 procent minder grondstoffen nodig en reduceren we CO2-uitstoot. En het levert voor ondernemers een forse kostenbesparing op."

Hoger rendement, lagere kosten

Naast zijn services om het rendement hoog en de kosten laag te houden, biedt Euromaster ook een internationale pechservice. De Euromaster-vestigingen maken deel uit van een groter landelijk en Europees netwerk, zodat chauffeurs altijd geholpen kunnen worden, waar ze ook zijn.