Van Gaans (58) is afkomstig van PTV Group, waar hij ruim dertig jaar ervaring opdeed in verschillende functies. In zijn laatste functie was hij VP Noord West Europa. Onder zijn leiding is de Benelux regio de belangrijkste afzetmarkt geworden van de wereldwijd opererende PTV Group. Mede daardoor hebben Van Gaans en zijn team een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PTV’s software voor rit- en routeplanning.

Internationale expansie BigMile

BigMile is ontstaan vanuit Topsector Logistiek en Connekt en sinds de zomer van 2020 een zelfstandig opererend internationaal bedrijf. Van Gaans zal de internationale expansie van de onderneming naar een volgende fase brengen. “Wij zijn erg blij met de komst van Dyon van Gaans”, zegt Jack Pool over zijn opvolger. “Met zijn kennis van softwareontwikkeling in combinatie met de ruime ervaring binnen de logistieke branche is hij de aangewezen persoon om onze snelgroeiende organisatie te leiden en de verdere expansie op professionele wijze te managen.”

Dyon van Gaans

Over zijn keuze voor BigMile zegt Van Gaans: “Het klinkt misschien wat cliché, maar dankzij mijn dochters is het me glashelder geworden dat we allemaal een bijdrage moeten leveren als we een betere wereld voor onze kinderen willen achterlaten. Het is dus ontzettend belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van onze uitstoot. BigMile levert hiervoor een fantastisch product. Het houdt elk bedrijf dat iets te vervoeren heeft een spiegel voor en voorziet ze van een goede benchmark. Soms zijn de uitkomsten confronterend, maar vroeg of laat zal toch ieder bedrijf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. En gelukkig zijn al heel veel bedrijven hiermee bezig.”

Carbon footprint

Volgens Van Gaans heeft BigMile een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd. “Dat is niet verwonderlijk; BigMile is hét standaardplatform voor transportgerelateerde carbon footprint-optimalisatie. Ik kijk er erg naar uit om het succes van BigMile wereldwijd verder uit te gaan bouwen.”

Lees ook het interview met Dyon van Gaans: ‘Gaat het buiten niet goed, dan moet je het binnen verdienen’