Met de overname van Rugo Logistics breidt de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening verder uit naar Centraal- en Oost-Europa. Vertrekkend eigenaar Laurens Golbach geeft aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de dienstverlening aan de klanten. “Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als Rugo Logistics”, aldus Golbach. "Bovendien sluiten de activiteiten naadloos aan bij de logistieke activiteiten van Van Wijk.” 

E. van Wijk Group zet activiteiten Rugo voort

De activiteiten van Rugo Logistics zullen vanaf 1 april 2021 onveranderd worden voortgezet vanuit de vestiging in Wierden. Hiermee verlaat Rugo Logistics Denekamp en vormt het samen met de reeds gevestigde bedrijven de E. van Wijk Forwarding divisie in Wierden. “Met deze overname hebben we onze marktpositie verstevigd”, zegt Ewout van Wijk, ceo van de E. van Wijk Group. "Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en daarom blijven we constant investeren in een duurzame groei van onze onderneming." 

Logistieke diensten

Naast de forwardingdivisie heeft de E. van Wijk Group een vloot van meer dan driehonderd eigen vrachtwagens die gezamenlijk logistieke diensten verlenen binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS-landen vice versa. Het logistieke pakket bevat ook (e-commerce)warehousing, groupagevervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. 

Bij de logistieke groep zijn achthonderd medewerkers in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van € 100 miljoen.