Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is actief op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een aantal diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de grafische industrie, de officemarkt, de medische sector, ICT, horeca en retail. 

Overname levert Elanders synergie op

Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de b2b- en b2c-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep – vlak bij Schiphol afgehandeld. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten. 

Speciaaltransport

Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaaltransport, en alle waardetoevoegende activiteiten voor hightechapparatuur, van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kan LGI Netherlands zijn dienstverlening verder verbeteren. Het bedrijf ziet daardoor kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science. 

Lees ook: De logistieke keten en de sluipmoordenaar