Gezien zijn sterke focus op IT blijft Farm Trans graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die spelen binnen de logistieke markt. Vanuit hun IT-partner Cape Groep nam de onderneming dan ook al snel kennis van het Open Trip Model (OTM): een in Nederland ontwikkelde standaard voor eenvoudige informatie-uitwisseling in de logistiek. Het OTM is ontwikkeld door ICT-spelers – waaronder eMagiz en Cape Groep –, Universiteit Twente en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Dankzij de implementatie van het OTM door middel van de eMagiz API-gateway zijn de leveranciers, klanten en applicaties van Farm Trans geïntegreerd.

Processen automatiseren

Met een vooruitstrevende IT-omgeving ondersteunt Farm Trans, al jaren een tevreden gebruiker van het eMagiz-platform, zijn business optimaal. Net als veel andere logistieke partijen ziet Farm Trans een enorme waarde in het koppelen van interne met externe systemen, van zowel klanten als leveranciers. De eenvoudige implementatie van het Open Trip Model met behulp van de eMagiz API-gateway zorgt voor lage ontwikkelkosten, eenvoudige & efficiënte informatie-uitwisseling en transparantie naar klanten. Het zorgt er ook voor dat de organisatie beter om kan gaan met externe ontwikkelingen. 

“Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk repeterende processen te automatiseren, zodat mensen zich kunnen specialiseren op de moeilijkere dingen, de uitzonderingen”, vertelt Pim van der Boom, financieel directeur bij Farm Trans. “Er zijn altijd afwijkingen in de logistiek, spreekwoordelijke ‘hobbels op de weg’, waar altijd mensen voor nodig zijn om ze op te lossen. Je wilt graag dat mensen zich dan niet bezig hoeven te houden met repeterende taken, maar dat ze zich kunnen richten op de uitzonderingen en tijd hebben om de klant te informeren.”

Gebruik van OTM

Het OTM is een datamodel dat is ontwikkeld om gestandaardiseerd en geautomatiseerd data uit te kunnen wisselen met andere (overheids)organisaties. Het is een nieuwe standaard voor informatie-uitwisseling in de logistieke sector ‘One language for all, to share information in logistics’. Door de nieuwe universele standaard te implementeren, is Farm Trans een voorloper op de logistieke markt. Van der Boom: “De implementatie van het OTM door middel van de eMagiz API-gateway brengt ons weer een stap dichter bij onze langetermijnvisie om alle reguliere processen te automatiseren en optimaliseren. Met het OTM en eMagiz werken wij aan ons doel om nog transparanter te zijn naar onze klanten.” 

Over eMagiz

Het eMagiz integration Platform as a Service (iPaaS) helpt logistieke partijen als PostNL, Neele-Vat, Farm Trans en DHB hun digitale ambities te realiseren. Door de jarenlange ervaring in de sector kent eMagiz de uitdagingen en biedt het standaardintegraties met veelvoorkomende systemen in de logistiek, zoals TMS, WMS en controltowers. Meer informatie? Kijk dan op de website, stuur een e-mail of bel via 088 2273475.