Voor de zusterbedrijven Freshgard en Van Ooijen, beide gespecialiseerd in de logistieke verwerking van agf, is de uitbreiding een nieuwe stap in het verwezenlijken van hun visie op de innovatieve en gezonde logistiek voor de agf-branche. Ook voor de klanten van Van Valen biedt de overname extra mogelijkheden.

Overname Van Valen gefaseerd uitgevoerd

De overname van het bedrijf wordt gefaseerd uitgevoerd, te beginnen met de transportactiviteiten die per 1 mei 2020 overgaan naar Van Ooijen Transport. Zusteronderneming Freshgard voert per 1 juli 2020 alle warehousing, verpakkings- en crossdock-activiteiten uit. Alle handelsactiviteiten gaan tot slot per 1 juli 2020 over naar de nieuw opgerichte zuster-bv ‘Van Valen bv’, die vanaf dan de handelstak vertegenwoordigt. Algemeen directeur Arjan de Bruin: “De belangrijkste eis van de huidige directeur, die hierna met pensioen gaat, was dat alle klanten en medewerkers probleemloos konden overstappen naar een stabiele en betrouwbare nieuwe eigenaar. Die wens sloot goed aan bij onze belangrijkste focus op de relaties met onze opdrachtgevers en collega’s. De gefaseerde integratie zorgt ervoor dat wat goed is, goed kan blijven. Al hebben we tegelijkertijd natuurlijk ook veel ideeën - en mogelijkheden - om dat goede verder uit te bouwen.”

Meer mogelijkheden

De overstap betekent voor de klanten dat er meteen al meer mogelijkheden zijn in de logistieke verwerking van hun AGF. Wat het transport betreft is het servicegebied veel groter en komt er een hele nieuwe afzetmarkt bij met alle grote retailers in België. Ook het grotere en moderne (geconditioneerde) wagenpark van Van Ooijen heeft een positieve uitwerking op onder andere het inspelen op piekvolumes.
Voor de opslag en overslag, het inpakken, ompakken en verpakken, en crossdocken heeft Freshgard op haar beurt bredere faciliteiten beschikbaar op haar hub in Barendrecht, met onder meer acht verschillende temperatuurzones in het warehouse en twaalf laad- en losdocks. Klanten kunnen daarnaast ook profiteren van de douane-entrepotvergunning en het feit dat Freshgard een KCB (Kwaliteits Controle Bureau) inspectielocatie is voor fytosanitaire inspecties.

Al het laatste nieuws omtrent trucks, distributie en alles in de transportbranche lees je bij Transport Logistiek.