Voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is transparantie van groot belang: GLS heeft daarom voor het tweede jaar op rij deelgenomen aan het onafhankelijke certificeringsprogramma van EcoVadis. In augustus 2018 heeft GLS daarmee de zilveren status behaald. Ten opzichte van vorig jaar heeft de GLS Group in alle vier de categorieën beter gescoord en is de bronzen status in een zilveren status omgezet. Dat betekent dat de pakketdienst op dit gebied inmiddels tot de beste 21 procent in de logistiekbranche behoort – en bij milieukwesties zelfs tot de beste 18 procent. Van alle ondernemingen die EcoVadis heeft beoordeeld, behoort GLS tot de beste 12 procent.

‘Inzicht in duurzaamheidsactiviteiten’

"Met de EcoVadis-certificering geven wij onze klanten inzicht in onze duurzaamheidsactiviteiten: veel klanten gebruiken de informatie voor hun eigen mvo-documentatie", aldus dr. Anne Wiese, manager corporate responsibility van de GLS Group. "Met deze analyse kunnen wij onze duurzaamheidsinitiatieven opnieuw evalueren en continu verbeteren."

Duurzaamheid onder vergrootglas

EcoVadis toetst het duurzaamheidsbeheer van bedrijven op basis van 21 criteria in de categorieën milieu, eerlijke arbeidspraktijken, ethiek en supplychain. Aan de uiteenlopende elementen wordt een gewicht toegekend om tot een eindoordeel te komen. De beoordeling is gebaseerd op internationale normen, zoals die van het Global Reporting Initiative en het Global Compact van de Verenigde Naties.

Voor de analyse beoordeelt EcoVadis alle categorieën op strategie, acties en resultaten van het beheersysteem. Die drie beoordelingsniveaus zijn op hun beurt in zeven indicatoren opgesplitst. Daartoe behoort ook de 360°-view die informatie uit circa achthonderd bronnen haalt en vaak nieuwe aandachtspunten aan het licht brengt.