Susanne Dirksen, salesmanager bij Schavemaker Logistics en Transport, is blij met de aangekondigde maatregel. Zij was een van de initiatiefnemers die onlangs namens een twintigtal Nederlandse transportbedrijven een brandbrief stuurde naar de Britse transportminister, waarin werd gepleit voor een verruiming van de cabotageregels in Groot-Brittannië en voor het vergemakkelijken van  werkvergunningen voor niet-Britse burgers. 

Brandbrief lijkt effect te hebben op cabotageregels 

"Hoewel we dat nooit 100 procent zeker weten, lijkt de brief en de aandacht daarvoor in de media wel degelijk effect te hebben gehad”, stelt Dirksen. "Er is iets in beweging gezet en het beoogde resultaat komt eraan. Je wilt voorkomen dat containers en trailers in de havens blijven staan en goederen te laat worden uitgeleverd.”

Weinig animo voor werkvergunningen

Eerder al had de Britse regering geprobeerd het probleem op te lossen door buitenlandse chauffeurs aan te trekken door het beschikbaar stellen van 5.000 werkvergunningen. Onder niet-Britse-chauffeurs was er echter weinig animo voor zo'n werkvisum.