TSI Road Cargo is ruim 21 jaar dienstverlener geweest op het gebied van containervervoer, zowel nationaal als internationaal. De overname van het Barendrechts bedrijf past in de groeistrategie van Hurkens, waardoor het laatstgenoemde bedrijf zijn positie in de branche verder kan uitbouwen. 

Hurkens Transport neemt medewerkers over

Zowel de activiteiten als het materieel en de medewerkers van TSI Road Cargo worden overgenomen. De vestigingen worden samengevoegd, in elkaar geïntegreerd en alle activiteiten zullen worden aangestuurd vanuit de vestiging in de Rotterdamse Botlek. 

Toevoeging van specialismen

“Een van de redenen van deze overname is de toevoeging van specialismen aan de bestaande activiteiten”, aldus Ed Hurkens, algemeen directeur bij Hurkens. "Hierdoor zal de dienstverlening een stuk breder worden, waardoor wij onze marktpositie kunnen versterken. De activiteiten van TSI Road Cargo kunnen wij goed integreren binnen onze huidige dienstverlening.” 

Transport containers

Per 1 januari 2020 zal het wagenpark van Hurkens bestaan uit ruim zestig trekkende eenheden en ruim honderd opleggers. Daarmee kan het transport van containers in nagenoeg alle types en soorten worden uitgevoerd.

Hurkens Transport

Hurkens Transport TSI Road CargoVorig jaar vierde Hurkens zijn 25-jarig bestaan en verhuisde in 2019 naar hun huidige locatie in de Botlek. Wat begon als eenmansbedrijf groeide uit tot de huidige multifunctionele logistiek dienstverlener, met name op het gebied van zeecontainers, zowel regionaal als binnen Europa. Deze activiteiten worden aangevuld met logistieke diensten en LTL/ FTL-ladingen binnen heel Europa via Hurkens' dochter Desco Forwarding Solutions.