De vrachtwagens van het type Volvo FE Electric worden ingezet bij diverse projecten in heel Nederland. Hiermee zet Van Gelder volgens directeur Leendert Ripping een belangrijke stap richting de verdere verduurzaming van zijn materieel en het realiseren van haar duurzame ambities. 

Vierde elektrische vrachtwagen met laadkraan

De drie met laadkraan uitgeruste vrachtwagens die Van Gelder sinds kort inzet, beschikken over een elektrisch aangedreven en relatief lichte autolaadkraan en tweezijdenkipper. Dit is nodig om de wegenbouwwerkzaamheden te kunnen verduurzamen. De lading kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. De vrachtwagens zijn uitgerust met twee elektromotoren met een vermogen van 400 kW en een koppel van 850 Nm. De lithium-ionaccupakketten hebben een capaciteit van 264 kWh. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden. Voor het eind van het jaar zal ook een vierde elektrische wagen met laadkraan in gebruik worden genomen.

Duurzaam ondernemen is pijler van Van Gelder

Duurzaam ondernemen is een van de strategische pijlers van Van Gelder. Om in 2030 volledig klimaatneutraal te kunnen opereren en in 2050 volledig circulair, is de inzet van elektrisch materieel noodzakelijk. Samen met logistieke partners Jan Bakker en Vrijbloed Transport is volgens het bedrijf nu een flinke stap gezet richting het realiseren van de duurzame ambities van Van Gelder. 

Emissievrije aanpak

Leendert Ripping, directeur bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder, is blij met de nieuwe elektrische vrachtwagens. “Een emissievrije aanpak wordt steeds vaker de standaard. Dat geldt allang niet meer alleen bij binnenstedelijke projecten, maar ook bij projecten in het buitengebied. Met deze volledig elektrische vrachtwagens verlagen we onze impact op het milieu en helpen we onze opdrachtgevers bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. Bovendien dragen wij als Van Gelder bij aan een leefbare en veilige woonomgeving voor toekomstige generaties.”