Hiermee wordt Knapen onderdeel van een van de grootste en toonaangevende Europese trailerfabrikanten én een wereldspeler in landbouwmachines. Dit betekent een krachtige uitgangspositie voor toekomstige kansen in beide sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedgekeuring door de mededingingsautoriteiten.

Krone en Knapen bundelen krachten

Met de overname willen beide partijen de krachten bundelen in twee disciplines: de expertise van Krone in standaardtrailers en de klantgerichte maatwerkbenadering van Knapen. Het uiteindelijke doel is om de beste producten en diensten voor de Europese klanten in het wegtransport aan te bieden. Voor de klanten en leveranciers betekent deze acquisitie volgens beide partijen een volgende stap op het gebied van professionaliteit in trailerbouw.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.

Knapen blijft zelfstandig opereren

Onder de vleugels van de Krone Commercial Vehicle Group, zal Knapen volledig zelfstandig blijven opereren. Het ervaren managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er worden geen reorganisaties doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor het gespecialiseerde Europese dealernetwerk van Knapen. Zowel Krone als Knapen gelooft in persoonlijke en professionele relaties met hun klanten, personeel, leveranciers en partners. Deze belangrijke kernwaarde vormt een sterke band tussen de twee bedrijven. Hetzelfde geldt voor het streven naar een eerlijke, transparante en ondernemende aanpak naar klanten en relaties.