Wetra EDC is een transportbedrijf met 60 medewerkers en 43 trekkende eenheden. Vanuit de locatie in Nieuw Amsterdam is de onderneming vooral sterk in Benelux distributie van buitenmaats goederen en distributie naar Duitsland. De expeditieafdeling van Wetra verzorgt leveringen binnen 24 uur door heel Europa. Het distributiecentrum van Wetra is gevestigd vlak aan de A37 waardoor er een snelle verbinding met Noord- en Oost-Europa is.

Netwerken versterkt


De overname sluit goed aan op Benelux distributie- en internationaal netwerk van Beekman en zorgt voor een verdere verdichting van het Benelux-netwerk die Beekman volledig met eigen materieel in een 24 uurs dienst uitvoert. De noordelijke hub in Nieuw Amsterdam is praktisch voor het noorden van Nederland. Ook op de internationale diensten verstevigen beide bedrijven elkaar waar ze ook beide sterk actief zijn in transporten naar Duitsland. De complementariteit en aansluiting van culturen vormen een goede basis voor samenwerking. Door de samenvoeging worden de netwerken versterkt en verhoogt het de efficiency voor opdrachtgevers.

Goede aanvulling

Alfred Beekman, DGA van Beekman Transport, is verheugd met de acquisitie en ziet de overname van de capaciteit en de loyale medewerkers van Wetra als aanvulling op zijn gemotiveerde team van medewerkers in Apeldoorn. “Beide bedrijven hebben de goede mentaliteit en medewerkers waar de opdrachtgever voorop staat en de kwaliteit van de dienstverlening hoog is. Het voelde meteen goed en dat is voor mij belangrijk.” 

Alle vertrouwen

Marcel Wever, voormalig DGA van Wetra, is verheugd met de overdracht van zijn bedrijf en medewerkers aan Beekman. “Opvolging was voor mij een probleem en je hebt toch de verantwoordelijkheid voor zestig gezinnen. Als je dan een partner vindt met eenzelfde instelling en cultuur in het bedrijf geeft dat een geruststelling. Het is immers heel wat zo’n verkoop maar ik heb er alle vertrouwen in.”