Ook Bert Wijbenga, de burgemeester van Vlaardingen, en de Nederlandse en internationale directie van LV Logistics waren bij de overhandiging aanwezig. Van Herk toonde zich verguld met de bijzondere blijk van erkenning.

Kroon op het werk

“Dit is een zeer bijzondere dag in de rijke geschiedenis van ons bedrijf”, aldus Van Herk. “Ik beschouw het verkrijgen van het Predicaat Koninklijk letterlijk en figuurlijk als een kroon op ons werk. We zijn koning Willem-Alexander en vanzelfsprekend ook Jaap Smit als commissaris van de Koning in Zuid-Holland zeer erkentelijk voor deze buitengewone blijk van waardering.”

LV Logistics is nieuwe naam

De logistiek dienstverlener vierde afgelopen jaar haar honderdjarig bestaan. Van Herk: “Het bedrijf ontstond als J. Lensveld & Zonen en is in de Nederlandse markt nog altijd bekend als Lensveld Transport. Sinds december voeren we onze activiteiten uit onder onze nieuwe merknaam LV Logistics, ook omdat ons bedrijf inmiddels wereldwijd opereert. De koninklijke spreekt ook internationaal tot de verbeelding en zal ons helpen in het verwezenlijken van onze ambities. We zullen het Predicaat Koninklijk met gepaste trots en zorgvuldigheid gaan uitdragen.”

Nieuw logo

Op 1 maart wordt de naam van het familiebedrijf – dat nu wereldwijd 33 vestigingen heeft - omgedoopt tot Koninklijke LV Logistics in Nederland en internationaal tot Royal Dutch LV Logistics.

Lees ook: LV Groep krijg Arjan Bos als directievoorzitter

Tijdens de bijeenkomst werd symbolisch alvast het nieuwe logo onthuld. Daarin is een kroon afgebeeld om met gepaste trots de koninklijke status uit te dragen. Vanaf 1 maart komt de kroon daadwerkelijk terug in de interne en externe uitingen van de logistiek dienstverlener.

Kijk hier naar een impressie van de uitreiking van het Predicaat Koninklijk: