Transportbedrijf Maters Huissen stopte in 2018 met het internationale langeafstandsvervoer. Deze activiteit werd overgedragen aan een gespecialiseerde collega-vervoerder onder het credo ‘snoeien om te groeien’. Voor die groeiambitie ligt de focus van Maters op vervoer ten behoeve van de bouw. “Nadat we in de jaren daarna een mooi stuk organische groei hadden gerealiseerd, achten we de tijd nu rijp voor het doen van een overname”, zegt algemeen directeur Willem-Jan van Vorstenbos.

Maters Huissen in Limburg

Van Vorstenbos vervolgt: “Recentelijk heeft Maters met de familie Peeters uit het Limburgse Montfort overeenstemming bereikt over de overname van Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. uit die plaats. Naast het vervoer van stukgoederen heeft Peeters een aanzienlijke activiteit in het vervoer van prefabbeton, met name van breedplaatvloeren. Wij heten de vakmensen van F.H. Peeters & Zn. van harte welkom binnen Maters.”

Om de klanten in de regio Midden-Limburg optimaal te kunnen blijven bedienen zal de standplaats in Montfort door Maters worden gehandhaafd. Na de overname beschikt Maters Huissen over een vloot van 115 trekkende eenheden. 

Vervoer van prefabbeton

Het bedrijf uit Huissen was naar eigen zeggen al marktleider in het vervoer van prefabbeton met open trailers voorzien van zelflossende rollerkranen met een hefvermogen van 20 ton/meter en hoger. Afgelopen zomer heeft Maters in dat zware segment de allereerste volledig elektrisch aangedreven rollerkraan op de weg gezet.

transportbedrijf maters huissen neemt f.h. peeters en zn. over